Picto Run in Brussels

Looparcourssengids van de Brusselse Regio

De Michelingids van loopparcourssen !

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (in samenwerking met de COCOF en de VGC) zet zich in voor de promotie en aanmoediging van de sportbeoefening voor iedereen, in het bijzonder door de installatie van gemarkeerde parcoursen die aangepast zijn aan de verwachtingen van de hardlopers. Welke zijn het?

Stap per stap ?

Op basis van deze constatering is een gids gepubliceerd met 20 parcourssen die in drie categorieën zijn ingedeeld. Er zijn vier routes gemarkeerd met een sterretje, die, naar analogie van de beroemde Michelingids, overeenkomen met kwaliteitsvolle routes die “naar het essentiële gaan en geen franje laten hangen”. Vervolgens zijn er 12 twee sterrenparcourssen met “meer persoonlijkheid” en ten slotte 4 drie sterrenparcourssen, plaatsen met internationale faam waar de kwaliteit van de ondergrond (lees “paden”) en de beheersing er van(lees “moeilijkheden”) worden gemengd.

Volg de gids !

Naast de verschillende parcours-opties, specificeert elk plan de mogelijkheden van toegang met het openbaar vervoer, de eventuele sluitingstijden, de verlichting, de aard van de grond (dolomiet of aarde), de hellingsgraad of de moeilijkheidsgraad. Een volledig trainingstool! Naast het voorstellen van trainingsessies die rekening houden met het specifieke karakter van de plaats, stelt elk plan de geschiedenis van de plaats voor, met handige weetjes en anekdotes. Al deze rijkdom aan informatie maakt het mogelijk om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de plaats. De cartoonist Georges Wolinski wilde niet ” sterven als een idioot”. Dus waarom zou je niet slim lopen?