18 september 2020

10,30km Schaarbeek

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

De stadsrun georganiseerd door de gemeente Schaarbeek en het Zatopekteam zal plaatsvinden op 18 september. Maar door de gezondheidscrisis zijn er een aantal aanpassingen om de veiligheid voor zowel de lopers als de toeschouwers te vergroten.

Eerste en ongetwijfeld grootste wijziging: het parcours is aangepast. Om logistieke redenen zijn er geen twee parcoursen meer van 3 en 10,3 km zoals vorig jaar, maar slechts één van 6 km. Dit was een moeilijke beslissing, maar op die manier zorgen we voor een evenwichtig evenement dat voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Het parcours situeert zich voornamelijk rond de wijk Terdelt en het Josaphatpark.

Andere wijziging. Er komt niet één start, maar drie gelijktijdige. Om de social distancing bij de start en aan de finish te kunnen respecteren, worden de deelnemers in drie afgescheiden startblokken ingedeeld, in een bubbel van maximum 200 personen.

Ondanks al deze beperkingen zullen we er alles aan doen om er een aangenaam loopevenement van te maken.

—-

In enkele jaren tijd is de 10,3 km van Schaarbeek uitgegroeid tot het niet te missen sportevenement dat het begin van het nieuwe schooljaar inluidt. Het minder gebruikelijke tijdstip, de vrijdagavond, staat al in menig agenda genoteerd. Joggen langs de slingerende paadjes van het Josaphatpark, als een wervelwind de Louis Bertrandlaan afrennen en net op tijd remmen voor de Brusiliatoren of, beter nog, aan een stevig tempo door het prachtige gemeentehuis lopen… Loopplezier gegarandeerd !

Laatste nieuws Facebook

Vraag/antwoord

Inschrijvingen

J'ai tenté de m'inscrire mais il y a eu un bugg et le système refuse une seconde inscription.

Le plus simple est de vous réinscrire en changeant un caractère de votre nom ou prénom.

Puis-je me désinscrire suite à une blessure ou un empêchement?

Aucune annulation (même pour cause de blessure) ne donne droit au remboursement 30 jours avant l'évènement.

Puis-je donner mon dossard à un ami car je ne peux plus courir?

Il est possible de changer de nom ou de demander un remboursement jusqu’à un mois avant l’évènement. Au-delà de ce mois (J-30) seuls les responsables de groupes peuvent encore modifier au maximum 5% des noms de leur groupe le jour de la course (avantage offert aux groupes), via la table "litiges".

Puis-je retirer le dossard pour un ami?

Oui, et il ne faut pas de pièce d'identité pour cela.

Je ne retrouve pas mon numéro de dossard dans la liste des préinscrits.

Les inscriptions "groupe" ne sont pas reprises dans les listes publiées des préinscriptions individuelles car ce sont les capitaines de groupe qui vont distribuer les dossards.

Andere

Puis-je courir avec mon chien?

Oui, si celui-ci est tenu en laisse et si vous partez en fin de peloton afin de ne pas gêner les autres coureurs.

Contact

VZW Sport en Gezondheid
Nous traiterons vos informations avec respect et vos données resteront strictement confidentielles, conformément à notre politique de confidentialité.

Afin de prouver que vous n'êtes pas un robot, répondez à cette simple question: