Challenge van de populairste loopwedstrijden

Laat je voeten spreken en stem voor de populairste loopwedstrijden van Brussel.

De context

De hardloperswereld is dit jaar als nooit te voren op zijn kop gezet. Vele organisatoren waren verplicht om, met lood in de schoenen, hun evenement te annuleren. Potentiële deelnemers raakten de pedalen – en soms ook de moed – kwijt.

In deze deprimerende context bedachten we een nieuwe uitdaging. We willen een rangschikking opmaken van de “populairste” loopwedstrijden, ondanks de afgelasting van de meeste ervan. Deze rangschikking zal dus noodzakelijkerwijze gebaseerd zijn op de herinnering aan vorige edities.

Wedstrijdlijst
Om je te helpen bij de keuze van loopevenementen in Brussel hebben we de wedstrijden geselecteerd waaraan vorig jaar minstens 400 mensen deelnamen. Op die manier beperken we het aantal potentiële winnaars tot 17. Je vindt hier de link naar de lijst.

Selectiecriteria
Het gaat natuurlijk om een zeer subjectieve rangschikking. Sommige mensen zullen kiezen voor de wedstrijd die het dichtst bij hun huis wordt georganiseerd; anderen zullen uitgaan van een specifiek criterium: het parcours, de sfeer, enz. Als je twijfelt tussen verschillende wedstrijden, geven we je hier enkele criteria mee die je bij je beslissing kunnen helpen: alles wat voorafgaat aan de wedstrijd (inschrijving, communicatie, enz.), de wedstrijd zelf (parcours, seingevers, enz.) en alles wat er na de wedstrijd gebeurt (sfeer, resultaten, enz.).

Originaliteit
Dit is geen verkiezing als een andere. Want voor deze challenge nodigen we de deelnemers uit om te stemmen met hun voeten, d.w.z. dat ze het aantal kilometers dat ze stappen of lopen symbolisch aan hun geliefde wedstrijd zullen toewijzen. De evenementen die de meeste kilometers verzamelen, worden gehonoreerd in een algemeen klassement en per provincie. De resultaten worden eind januari verspreid in de digitale en “papieren” media, waaronder Zatopek magazine. Het is dus een manier om promotie te maken voor organisaties die het in 2020 zwaar te verduren kregen.

Er komt ook een individuele rangschikking en na loting worden er prijzen verdeeld. Veder ontvangt elke deelnemer die zijn kilometerteller heeft geactiveerd een digitale medaille, die hij kan delen op de sociale media.

Annulé NL

De challenge

De challenge van de “populairste loopwedstrijden” van Brussel staat open voor alle deelnemers. Iedereen is welkom. Bij de inschrijving, die gratis is, volstaat het dat je je geliefde wedstrijd aanduidt. Opgelet! Je mag maar één wedstrijd kiezen. Daarna is het de bedoeling om gedurende 8 dagen, van zaterdag 12 december om 8 uur tot zondag 20 december om 18 uur, zoveel mogelijk kilometers te lopen of te stappen.

Inschrijving en werkwijze

Om deel te nemen aan de challenge volstaat het je in te schrijven via deze link.

Op het einde van de inschrijvingsprocedure zal je een bevestigingsmail ontvangen. Opgelet, hou deze e-mail goed bij! In deze mail vind je de adhoc-link via dewelke je de organisator van de challenge de toelating geeft om je kilometers bij te houden op je Strava-account. En verder vind je er ook een dagelijkse update van je rangschikking. Bewaar deze e-mail dus zorgvuldig!

Wanneer je gaat lopen of wandelen, volstaat het de Strava-app te openen en onderaan het scherm de tab “registreren” te selecteren. Selecteer de oranje knop “starten” (en controleer of de gsp-functie is geactiveerd) en vergeet niet op het einde van je training op “stoppen” en “registreren” te drukken. Je kilometers worden nu automatisch opgeteld.

Je kunt je inschrijven tot zondag 20 december om 12 uur ‘s middags.

Het goede doel

Voeg een vleugje solidariteit toe!

Bij de inschrijving kan je ervoor kiezen om “Action vivre Ensemble” te steunen.

Deze vereniging (vergelijkbaar met Welzijnszorg in Vlaanderen) geeft financiële steun aan projecten voor armoedebestrijding en tegen sociale uitsluiting. Duizenden mensen in België en in de wereld worden geconfronteerd met een armoedepandemie die hen door de coronacrisis nog zwaarder treft.
Meer dan ooit is het werk van de verenigingen die door Action Vivre Ensemble worden gesteund, van essentieel belang.

Het is ook mogelijk om de vereniging rechtstreeks te steunen.

Voor elke gift vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.
De regering heeft beslist dat de belastingvermindering voor giften dit jaar wordt opgetrokken van 45% naar 60%.

Wil je een gift doen? Vivre.ensemble.be of BE91 7327 7777 7676

Hoe open je een Strava-account?

Via de Strava-app kan je heel exact meten hoeveel kilometers je tijdens de challenge maar ook daarna aflegt. We nodigen je dus uit om de volgende korte procedure te volgen*.

  1. 1. Ga op je smartphone naar “Play Store” voor Android of “App Store” voor Apple.
  2. 2. Zoek op het woord “Strava”.
  3. 3. Download de app en open een account. Klaar is kees!

* De meer ervaren deelnemers kunnen natuurlijk gebruik maken van hun geconnecteerde horloge (Garmin, Polar,…).

Cocof_Logo_Francophones_Bruxelles
vgc zatopek
chro,orace_index
cfwb-inscription
JCPMF_LOGOS__RVB_2020_ADEPS
logo zatopek
région Bruxelles