TTT

TRAIL BY TRAIN TOUR

Voorstelling

De Trail_by_Train_Tour (TTT) is een project dat in Brussel in het leven werd geroepen in 2021, dat in de landen van de Europese Unie uitgeroepen tot het «Jaar van de Spoorwegen». Dit project is een gezamenlijke creatie van het hardlooptijdschri «Zatopek», dat Europees verankerd is, en de vzw Sport en Gezondheid, die sportevenementen organiseert.

Het doel? In 2023 de eerste Europese tour organiseren van loopevents die de liefde voor sport in de vrije natuur (trailrunning) combineren met de keuze voor een vervoermiddel dat essentieel is in de strijd tegen de opwarming van de aarde, de trein.

Meyboom Trail

Kernidee

De kracht van dit project ligt in de combinatie van drie raakvlakken:

Trein

Het gebruik van de trein als vervoermiddel naar de verschillende TTT-evenementen vormt de echte rode draad van het project. Uit studies blijkt dat bij grote populaire evenementen de verplaatsingen van de deelnemers het leeuwendeel van hun CO2-voetafdruk uitmaken.

Etappes van de Tour van 2023

Ten minst 8 evenementen en 5 landen : Parijs – Brussel – Luxemburg-stad – enz. Deze steden zijn bereikbaar met internationale en/of hogesnelheidstreinen. 3 eerste Europese netwerken/corridors worden gebruikt: Thalys-netwerk > corridor Noordzee-Middellandse Zee-Atlantische Oceaan, Lyria-netwerk > corridor Rhône-Rijn-Alpes, RegioJet-netwerk > corridor Noordzee-Baltisch-Oost-Europa.

Voordelen