Covid-19 km Challenge

Loop of wandel om een maaltijd te schenken aan mensen in nood.

De context

Als gevolg van de Covid-19 crisis, hebben een groot aantal mensen weinig of geen middelen om hun familie eten te geven. De voedselbanken en andere sociale kruidenierswinkels streven ernaar om aan hun behoeften te voldoen. Maar dat volstaat niet altijd! De gebruikelijke sociale vangnetten dreigen af te brokkelen. Het is zeer belangrijk dat het maatschappelijk middenveld optreedt om hen te helpen.

Deze periode is ook zeer moeilijk voor de landbouwsector, die een aanzienlijke inkomensdaling heeft gekend en ook het delicate probleem van het voedseloverschot moet aanpakken. De leveringen aan de HORECA-sector zijn namelijk opgeschort. De producenten hebben ook dringend behoefte aan hulp bij het vinden van nieuwe distributiekanalen en het vermijden van het weggooien van hun voedsel in het licht van de dringende maatschappelijke behoeften. Ook hier kunnen we effectief handelen.

Robin Food enVie covid19km challenge

De Robin Food organisatie

Robin Food enVie covid19km challenge

Operatie Robin Food* heeft tot doel soep te leveren aan de meest behoeftigen. De eerste doelstelling is om ten minste 20.000 liter soep te produceren en te verdelen om de meest kwetsbare mensen in deze crisistijd te ondersteunen: de eenzamen, de daklozen, de arme gezinnen, etc. De tweede doelstelling is het bieden van nieuwe kansen aan een landbouwsector die in wanorde verkeert.

* De Robin Food organisatie een partnerschap tussen de sociale onderneming “enVie” en 4  waardevolle partners: EIT food, Rikolto, Samenlevingsopbouw Vlaams Brabant ( RISO) en Limburg (Depot Margo).

De Covid-19km challenge

De Covid-uitdaging bestaat uit het lopen of wandelen van 19 kilometer in één week tijd. Het begint op zaterdag 2 mei om 9 uur en eindigt op zondag 10 mei om 18 uur. Elke deelnemer wordt natuurlijk gevraagd om deze uitdaging dicht bij huis en met strikte inachtneming van de veiligheidsvoorschriften aan te gaan. Er wordt geen rekening gehouden met de prestaties. U mag het totaal van 19 kilometer in meerdere keren afleggen. Sommigen gaan de uitdaging aan om deze afstand in één keer te voltooien, anderen tellen de kilometers per dag geduldig bij elkaar op.

Voor een nauwkeurige afstandsmeting moet u de Strava-applicatie (gratis) op uw mobiele telefoon gebruiken (lees de procedure hieronder). Het gebruik van deze applicatie is niet verplicht om deze zaak te ondersteunen. Maar het stelt de organisatie in staat om de sportieve prestatie te valideren!

De gift

Elke deelnemer aan de Covid Challenge verbindt zich ertoe de Robin Food-actie te ondersteunen door virtueel drie liter soep te kopen om te schenken aan mensen in nood. 100% van het inschrijvingsgeld wordt doorgestort naar Robin Food.

Het inschrijvingsgeld 2,65 euro x 3 = 7,95 euro.

NB: Je mag natuurlijk altijd een hoger bedrag schenken. Op het inschrijvingsformulier vind je hierover meer uitleg.

Inschrijvingen en procedure

Vul het formulier “Covid-19km run/walk challenge” in en betaal het inschrijvingsgeld (met een kredietkaart of via overschrijving).

Na ontvangst van de betaling, krijg je een bevestigingsmail met een link om je inschrijving te matchen met je (bestaande of aan te maken) Strava-account. Klik op deze link om de toelating te bevestigen. Het bedrijf Chronorace zit achter deze technologie.

Wanneer je gaat lopen of wandelen, open je van nu af de Strava-app en selecteer je de tab “registreren” onderaan het scherm. Druk op de oranje startknop en vergeet niet op “eindigen” + “registratie” te drukken op het einde van je loop- of wandelactiviteit. Je kilometers worden automatisch opgeteld. Het doel? Er 19 afleggen in één week tijd!

Hoe open je een Strava-account ?

De Strava-app meet exact hoeveel kilometers je aflegt tijdens de Challenge én daarna. We nodigen je dus uit om deze kleine procedure te volgen*. We nodigen je dus uit om deze kleine procedure te volgen*.

  1. Ga op je smartphone naar de “store” (“Play Store” voor Android, of “App Store.
  2. Lanceer je zoektocht met het woord “strava”.
  3. Download de app en open een account. Klaar is kees!

* Wie al vertrouwd is met Strava kan natuurlijk gebruik maken van zijn geconnecteerde horloge (Garmin, Polar, enz.), dat de informatie automatisch rechtstreeks naar zijn Strava-account stuurt.

Na afloop van de challenge

Elke deelnemer wordt beloond met een medaille. Een virtuele natuurlijk. Die je kan delen op de sociale netwerken.

Er wordt een alfabetisch klassement opgemaakt van alle deelnemers, dat ruim wordt verspreid.

Dertig deelnemers worden uitgeloot en ontvangen verschillende geschenken: boeken, abonnementen, sportmateriaal.

Verschillende personaliteiten steunen de Covid19km challenge en nemen zelf deel. Nafissatou Thiam (olympisch kampioene zevenkamp op de olympische spelen van Rio 2016) en Leo Van Der Elst (voormalig voetbalinternational en coach van de damesploeg van Club Brugge) bijvoorbeeld. En sinds woensdag mogen we ook rekenen op de deelname van de Koning ! 

We wensen iedereen een mooie Challenge !

vgc zatopek sport brussel
chro,orace_index
cfwb-inscription
JCPMF_LOGOS__RVB_2020_ADEPS
logo zatopek