Logo e-Motion

Wij zijn trots om jullie onze “home made” Strava te kunnen voorstellen: e-Motion

Etymologie

e-Motion: de naam van de app “e-motion” werd om verschillende redenen gekozen Sommige nogal evident, andere wat subtieler. “Motion” verwijst uiteraard naar beweging. Deze nieuwe tool biedt inderdaad de mogelijkheid om de parameters van verplaatsingen binnen een breed gamma aan disciplines te meten: hardlopen, fietsen, zwemmen, skiën, etc. De letter “e” verwijst vanzelfsprekend naar de digitale wereld en de talrijke mogelijkheden die de digitale technologie ons vandaag biedt: e-sport, e-commerce, e-book, etc. Same vormen “e” en “motion” ook het woord “emotion”, een begrip dat onlosmakelijk is verbonden met onze voorliefde voor sport.

Tot slot heeft de naam “e-motion” nog een laatste, meer cryptische maar niettemin oprechte betekenis. Het voorvoegsel “e” is een eerbetoon aan twee van de grootste sportkampioenen aller tijden, de Tsjechoslowaakse atleet Emil Zatopek en de Belgische wielrenner Eddy Merckx. Hun beider voornamen beginnen met een E. Om het rijtje compleet te maken zouden we ook nog de naam kunnen toevoegen van de beste zwemster aller tijden, de Hongaarse Kristina Egerszegy, de enige persoon in de geschiedenis die 5 gouden medailles heeft gewonnen in individuele onderdelen op de Olympische Spelen. Met beschermheren en -dames van dit kaliber kan de app “e-motion” niet anders dan de gunst van alle sportbeoefenaars winnen. .

Meet je activiteiten en neem met een gerust hart deel aan diverse challenges !

e-Motion is een app (Android) waarmee de sportieve activiteiten van de deelnemers aan digitale challenges kunnen worden geregistreerd.

Hou je niet van apps of heb je geen smartphone, geen probleem! We hebben nog 2 andere oplossingen ter beschikking om activiteiten te registreren, je vindt ze rechtstreeks op de pagina van de challenge.

Je hebt dus de keuze uit 3 oplossingen om je sportactiviteiten te delen :
1. Automatische verzending door gebruik te maken van de app e-Motion
2. Invoer door het uploaden van een GPX- of FIT-bestand
3. Manuele invoer

E-MOTION, DE GEAUTOMATISEERDE ANDROID OPLOSSING

De applicatie e-Motion is een “home made” applicatie (ACN Timing en vzw sport en gezondheid) die minder performant is als Strava. Zo biedt e-Motion bijvoorbeeld geen vlotte combinatie met geconnecteerde horloges. De automatische verzending van de activiteit, geleverd door Garmin of Strava, wordt vervangen door het laden van een GPX-bestand. e-Motion is een applicatie die met de tijd zal verbeteren. De applicatie is compatibel met Android-smartphones vanaf deze maand juni 2021, maar zal later ook compatibel zijn met Apple-smartphones. e-Motion heeft ook zo zijn voordelen. De e-Motion app blijft gratis voor de deelnemers en zal niet langer afhankelijk zijn van de veranderende strategieën van multinationals (Strava heeft bijvoorbeeld het gebruik van zijn platform voor challenges beperkt).

TWEE ANDERE OPLOSSINGEN DIE RECHTSTREEKS BESCHIKBAAR ZIJN OP DE PERSOONLIJKE PAGINA VAN DE DEELNEMERS

Het uploaden van bestanden (2e oplossing) en het handmatig coderen (3e oplossing) gebeurt rechtstreeks op de wedstrijdpagina van de deelnemer, wat verbindingsproblemen moet beperken en het leven gemakkelijker moet maken voor gebruikers die minder bedreven zijn met smartphones. Deze twee oplossingen zullen mogelijk zijn via een computer. Handmatig coderen zal ook mogelijk zijn op een smartphone.

In de onderstaande tabel vind je een vergelijking van de 3 mogelijke oplossingen om je prestaties in een challenge te rapporteren.

3 oplossingen om je sportactiviteiten te communiceren

e-Motion smartphone

1. e-Motion, de geautomatiseerde oplossing op een smartphone

Download de app hier (beschikbaar in enkele dagen) op uw smartphone vanaf 17 juni 2021. Voor deze challenge is het nog niet mogelijk om de applicatie te gebruiken met een iPhone (in ontwikkeling).

2. Bestanden uploaden naar een computer

Als je geen gebruik maakt van de e-Motion app, omdat je je smartphone niet mee wilt nemen tijdens de activiteit of omdat je een iPhone hebt (op dit moment incompatibel), dan is dit punt 2 belangrijk voor jou. Op je persoonlijke pagina kun je je .GPX- (of .FIT-)bestanden uploaden. Een GPX-bestand is een spoor van je activiteit dat wordt gegenereerd door een toepassing van derden, zoals Strava, Garmin connect of vele andere toepassingen, geïnstalleerd op een smartphone of een geconnecteerd horloge. Opgelet, deze GPX-bestanden kunnen meestal niet via de applicaties worden geraadpleegd en gedownload, maar wel via de webversie van deze applicaties (www.strava.com enz.). Daarom zal het laden van .GPX- of .FIT-bestanden, met uitzondering van enkele smartphones, veel gemakkelijker gaan als je een computer gebruikt. Hier is een voorbeeld van GPX Upload via de Strava website (maar de procedure is min of meer hetzelfde voor Openrunner, Garmin connect, Polar etc.):
1. Log in via de website www.strava.com
2. Selecteer "mijn activiteiten"
3. Open de gewenste activiteit
4. Klik op de 3 kleine puntjes en selecteer "GPX export"
5. Klik op "save file”
6. Upload de file naar uw persoonlijke pagina

3. Handmatig invoeren op smartphone of computer

Als je de e-Motion app niet wilt of kunt downloaden of als je geen geconnecteerde horloge of applicatie hebt die een GPX-bestand genereren (punt 2), dan is punt 3 voor jou. Via je persoonlijke pagina kun je handmatig een activiteit invoeren (soort activiteit, datum, begintijd, eindtijd, duur). Deze optie is echter beperkt tot 10 km per dag (te bevestigen door de organisatie) per deelnemer en een getuige van de activiteit moet opgegeven worden.

Description 1. e-Motion APP 2. GPX Upload 3. Manually
Hardware Smartphone Computer Smartphone of computer
Software e-Motion APP (android) Persoonlijke pagina van de deelnemer Persoonlijke pagina van de deelnemer
Vóór de activiteit Start de activiteit in de app Een geconnecteerd horloge gebruiken of een sportapp die een GPX- of FIT-bestand geeft -
Na de activiteit Beëindig de activiteit in de app Het GPX- of FIT-bestand downloaden -
Activiteit in challenge Activiteit wordt automatisch overgezet indien de challenge werd geselecteerd in de app Het GPX- of FIT-bestand uploaden op de persoonlijke pagina van de deelnemer Activiteit coderen op de persoonlijke pagina van de deelnemer
Limieten - - Max 10km per dag (te bevestigen door de organisator van de challenge)