Groepstrainingen

RUNNING-ACADEMY-logo-couleur

In 2020 was de eerste trail-running training academy tijdens de zomer een groot succes. Bijna 70 deelnemers namen deel gedurende 8 weken. In 2024 werd de formule nieuw leven ingeblazen, maar deze keer over 12 weken. De groepstraining start op donderdag 27 juni en eindigt op 5 september, 2 dagen voor de EuropaTrail in Brussel. Het doel is om persoonlijke prestaties te verbeteren in een aangename, dynamische groepsomgeving, met optionele deelname aan een evenement op het einde van de sessie.

Logo Zatopek AcadémieDe laatste jaren zijn er collectieve trainingen georganiseerd in het Jubelpark. In het begin waren deze trainingen beperkt tot 12 weken voor de 15 km van Woluwe of de 20 km van Brussel, maar sinds 2012 is de formule uitgebreid tot meer dan 12 weken, waardoor hardlopers de mogelijkheid hebben om in groep te trainen gedurende 6 of 12 maanden. Het is de Zatopek Academie van Brussel De slogan? De uitdaging voor hen die loper zijn geworden en dat ook willen blijven.

Waarover gaat het?

De academie is gestructureerd rond een ervaren en speciaal opgeleide coach. Het omvat de voordelen van een leuke activiteit in groepsverband, gecombineerd met de voordelen van een georganiseerde en coherente lichamelijke ontwikkeling

Prijs

Prijs (6 maanden): 65€ > +/- 20 groepstrainingen + programma + verzekering
Prijs (12 maanden): 80€ > +/- 40 groepstrainingen + programma + verzekering

De basiselementen zijn:

Elke deelnemer profiteert natuurlijk van de gezondheidsdekking tijdens deze begeleide sessies. De opleiding wordt wekelijks georganiseerd, behalve in juli/augustus en op feestdagen.

Uw vragen en antwoorden van Roger Igo

 • Ik zoek een individueel trainingsschema met rustige weken in
 • MAV = Maximaal Aeroob Vermogen
 • 68 jaar oud en loper, moet ik mijn maximale HR-niveau beperken tot 152 of 162 bpm?
 • Hoe verbeter je je snelheid over 15km?
 • Wat is mijn aerobe en anaerobe uithoudingsvermogen, mijn drempelwaarden?
 • 60 jaar, 2 trainingen per week, 10km/u gemiddeld over 10km, kan ik vooruitgang boeken?
 • Hoe kunnen we krachttrainingen integreren?
 • Waarom rennen we tegen de klok in op een atletiekpiste?
 • Als je jong bent, moet je je dan focussen op kwantiteit of kwaliteit in de trainning om te verbeteren?
 • 186 bpm hartslag halen over 10km. Moeten we ons zorgen maken?
 • Op 11-jarige leeftijd mist mijn zoon explosiviteit. Wat te doen?
 • Gemiddelde HR | Hoeveel belasting ? | Schoenenselectie
 • Welke training om vooruitgang te boeken op heuvels?
 • Ik ga 1 maand op vakantie, hoe kan ik mijn snelheid handhaven?
 • Hoe schakel ik van de grond- naar de luchtmodus?

Ontdek nog veel meer vragen EN HUN ANTWOORD. Roger Igo, Zatopek medewerker en gecertificeerd trainer, beantwoordt uw vragen.

Je cours pour ma forme

Het project “Je Cours Pour Ma Forme” was gebaseerd op één constatering: veel mensen wilden lopen. Maar de meesten van hen wisten niet hoe het te doen. Het moet gezegd worden dat het moeilijk is om na jaren van inactiviteit de draad weer op te nemen: we hebben een gebrek aan informatie, we zijn bang om verkeerd te doen. Dit alles verklaart de enorme kloof tussen de intenties en de realiteit op het terrein.

De lancering van de operatie “Je cours pour ma forme” in 2008 bood een geweldige kans. Deze keer kon de initiatie tot het hardlopen worden gedaan in het kader van zijn gemeenschap of soms zijn werk, tegen een kleine vergoeding, in het gezelschap van andere deelnemers van hetzelfde atletische niveau en omvangen door dezelfde angsten: “Zou ik het echt kunnen?” Groepen worden gevormd onder de verantwoordelijkheid van een begeleider en beginnen een zeer progressief programma dat leidt tot het lopen van 5 kilometer zonder te stoppen na 12 weken training. De overgrote meerderheid van degenen die zich er toe aan zetten het programma te volgen, slagen hierin heel gemakkelijk, terwijl het doel in eerste instantie onbereikbaar leek. “Lopen is niet voor mij”, zeiden veel deelnemers aan het begin van de sessie. “Uiteindelijk wel” merkten ze op het einde.

Het project “Je cours pour ma forme” werd in 2008 bescheiden van start gegaan met 19 gemeenten en 750 deelnemers. Tien jaar later telt het meer dan 200 organiserende entiteiten (gemeenten, verenigingen, bedrijven) en 26.500 deelnemers. De getuigenissen wijzen allemaal in dezelfde richting. Het programma is effectief in het herstellen van de conditie en gezondheid. De coaches zijn competent. En bovenal heerst er in deze groepen een sfeer van wederzijdse steun en aanstekelijke motivatie. In de loop der jaren is het aanbod ook uitgebreid met modules voor meer ervaren hardlopers en in de toekomst ook voor “kwetsbare” mensen. Maar de geest van gezelligheid blijft bestaan. We hebben zelfs een eerste huwelijk geregistreerd!