Uurrooster

2024 uurrooster

Afhalen borstnummers

Voor de wedstrijd

Datum te bevestigen

Nog te bevestigen

De dag van de wedstrijd

Zaterdag 7 September, 1 uur voor de start van de races

Toegang

Kies voor het openbaar vervoer als transportmiddel! Vind hier de snelste en meest milieuvriendelijke manier van transport.

Mobiliteitsplan

De parking Drohme is niet toegankelijk maar de parking ULB Janson is beschikbaar. Meer informatie vindt u door op de volgende link te klikken.

Treinen

Het dichtsbijzijnde station bevindt zich “Boitsfort”

Tram

De dichtsbijzijnde tramhalte bevindt zich : “Renbaan van Bosvoorde”

Wagen

DROHME_PLAN_VILLAGE_Village - public - en

Sinds 2023 maakt de Europatrail Brussel deel uit van een Europese tour van per trein toegankelijke paden, de TTT of trail by train tour.

De Trail by Train Tour (TTT) bundelt evenementen die het leefmilieu hoog in het vaandel dragen. Wat is er zo bijzonder aan? De startpunten liggen allemaal dicht bij een station. Geen auto nodig! Meer gemoedsrust en minder CO²! In dit stadium hebben zich al elf grote evenementen bij de TTT aangesloten. Anderen zullen volgen. Om het hele jaar door een reeks wedstrijden aan te bieden die per trein bereikbaar, gezinsvriendelijk, origineel en toeristisch aantrekkelijk zijn.

Info and registratie : trailbytraintour.eu

2024_Logo-Trail-du-Meyboom_header site

In the forest of the European capital

Indirect destination - Brussels

Brussels-Midi station
The Brussels-Midi International station is served by trains from all over Europe. This main station is also a departure point for regional public transport (train, tram, bus, metro). This will be useful for you to easily reach Boitsfort station, located 850m from the departures and arrivals village.
Brussels-Midi station will also allow you to reach the main attractions of the European capital as well as its city center.
In order to get to Boitfort, the train (departs every 40 minutes), the journey will take you 30 minutes.

Station addrese : 47B, Avenue Fonsny at 1060 Bruxelles (BE)

 
Direct destination - Boitsfort

Boitsfort station
Located 850m from the village of the departures and arrivals of the trails, Boitsfort station will allow you to get there on foot (10 min) or by tram (6 min).

Station address : 195, Chaussée de la Hulpe at 1170 Watermael-Boitsfort (BE)

Races departure address : 114, chaussée de la Hulpe at 1180 Uccle (BE)

 
Info and train contact

We invite participants to visit the official website of the event to stay informed of the latest information: https://www.zatopekmagazine.com/

Malik : +32 470 22 62 88 - malik@zatopekmagazine.com

 

Podium

Worden op het podium gevraagd

De podia zullen rond 12.30 uur zijn.

**De lopers moeten aanwezig of vertegenwoordigd zijn bij de prijsuitreiking om hun prijs of trofee in ontvangst te nemen. De prijs kan later niet worden geclaimd.

Milieu bewust

12 ECO-GESTES

Sinds 2018, maakt de vzw sport en gezondheid promotie met de 12 eco-gestes : 5 Eco-Gestes die worden aangeraden aan de deelnemers en 7 Eco-Gestes waarvoor de organisatie zich zal engageren.

De 12 eco-gestes van de organisator en de deelnemer

Onze organisatie wil een zo milieuvriendelijk mogelijk evenement zijn. Ook al is de weg nog lang, elk jaar leggen we de lat iets hoger. De volgende 12 eco-acties waaraan zowel de organisator als de deelnemers hun steentje kunnen bijdragen, vormen de ecologische routekaart van de EuropaTrail.

Carpool of gebruik het openbaar vervoer: we willen streven naar een zo laag mogelijke CO²-voetafdruk en daarbij is het vervoer van de deelnemers naar het evenement onze grootste zorg. Om iedereen aan te moedigen gebruik te maken van het openbaar vervoer en/of carpooling, investeert de organisatie in de aanschaf van meer dan duizend metro/tram tickets.

Verspil geen materiaal aan de bevoorradingsposten: dit geldt zowel voor de deelnemers als voor de organisatoren. Nadat de laatste loper aan een bevoorradingspost is gepasseerd, wordt alles wat overblijft verhuisd naar een volgende bevoorradingspost of naar een organisatie gebracht die zich inzet tegen armoede, zoals het Leger des Heils.

Respecteer de groene ruimten waar je doorheen loopt: Leefmilieu Brussel en zijn Waalse (Eaux et Forêts) en Vlaamse (Natuur en bos) collega’s vragen alle bosgebruikers respect te tonen voor fauna en flora, bijvoorbeeld door op de paden van het officiële loop- en fietsparcours te blijven.

Hergebruik je beker of breng je eigen beker mee: eindelijk afvalvrije bevoorradingsposten! Het enige wat je moet doen is je eigen beker of vouwbeker (verplicht materiaal) meebrengen om te voorkomen dat er duizenden bekertjes op de grond terechtkomen. Het is het handelsmerk van de EuropaTrail : breng je persoonlijke beker mee om aan de bevoorradingsposten of aan de finish te gebruiken.

Steun een humanitaire of ecologische actie: de EuropaTrail ondersteunt via de vzw Sport en Gezondheid rechtstreeks verschillende organisaties (UNICEF, NCOS, Welzijnszorg etc..) maar ook jij als deelnemer kunt via het registratieformulier een gift doen aan een goed doel.

Medaille en T-shirt op aanvraag: om niet teveel te produceren hebben we de bijvoorbeeld de medailles optioneel gemaakt.

Beperk en sorteer afval: Er is een gescheiden afvalinzameling in het lopersdorp en aan de bevoorradingposten.

Samenwerking met de onderwijswereld en de jongeren betrekken: we werken samen met de onderwijswereld en in het bijzonder met de leerlingen van de afdeling veiligheid van het CERIA.

Materiaal recycleren: van de reclamedoeken worden opbergtassen gemaakt of mooie, originele tassen die aan de laureaten van de verschillende wedstrijden worden overhandigd.

Lokaal produceren: het is niet eenvoudig om alles lokaal te produceren, maar we proberen het daar waar mogelijk. Onze trofeeën bijvoorbeeld worden lokaal vervaardigd. . Onze trofeeën bijvoorbeeld worden lokaal vervaardigd.

De opbrengst aan lokale verenigingen schenken: Scoutsgroepen en VZW worden ondersteund in ruil voor hun medewerking aan ons evenement.

Toerisme en overnachting