26/12 – Manneken-Pis Corrida

Praktische informatie

Het lopersmagazine Zatopek, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Stad Brussel stellen u de 11de editie voor van de Manneken-Pis Corrida. Een feestelijke avondwedstrijd in het prachtig verlichte Brussel!

Inschrijving voor het evenement is nog steeds mogelijk zolang het beperkte aantal deelnemers niet is bereikt. Hieronder leest u de praktische informatie voor het evenement.

The most beautiful corrida van de wereld. Non peut-être ! Afspraak op 26 december 2021.

Tijdschema voor het afhalen van startnummer + pet + T-shirt (facultatief)
Ofwel van 13 december (vanaf 14u) tot 24 december, tussen 10u (12u op maandag) en 18u bij Jogging Plus Brussels (Luxemburgstraat 6 – 1000 Brussel)
Ofwel op de dag zelf, zondag 26 december, tussen 17.00 en 19.00 uur in de Militiezaal van het Stadhuis (ingang helemaal links van het Stadhuis).
Wie in Brussel woont, moedigen wij aan om het startnummer tussen 13 en 24 december af te halen bij JoggingPlus.

Wedstrijdschema
19:30: starttijd voor de 8 en 4km

Toegang tot de start
Het CST (covid safe ticket) is vereist om toegang te krijgen tot de startzone.
Het mondmasker, dat in Brussel verplicht is, moet voor en na de wedstrijd worden gedragen, behalve wanneer je iets eet of drinkt.
Om te vermijden dat er wachtrijen ontstaan voor de start, vragen we alle deelnemers om zich tussen 17.00 en 19.00 uur aan te melden op het Spanjeplein om hun CST QR-code te tonen in ruil voor een polsbandje dat toegang geeft tot de start. Zodra je je polsbandje hebt afgehaald, heb je de keuze om meteen naar de startzone te gaan of om nog iets anders te doen (b.v. je startnummer ophalen). Dankzij het polsbandje moet je dus niet rondlopen met je gsm. Lopers die al een dagpolsbandje hebben van Winterpret (waar hetzelfde systeem wordt gebruikt) kunnen ook hun toegang tot de start valideren.

Faciliteiten voor de deelnemers
> Kleedkamers en douche: beschikbaar in de sporthal op het Fonainasplein tot 23 uur
> Boeken/hoofdlampen: mensen die via het inschrijfformulier een boek en/of een hoofdlamp hebben besteld, kunnen op de wedstrijddag tussen 17.00 en 19.00 uur terecht aan de tafel “Groepen en geschillen” in de zaal waar de startnummers worden verdeeld (Militiezaal van het Stadhuis)
> Bewaarplaats sporttassen: direct aan de Spanjeplein. Voor wie hiervoor niet heeft gereserveerd via het inschrijvingsformulier, is het nog mogelijk om op de wedstrijddag een sporttas in bewaring te geven voor 2€.
> Catering: naast de bevoorradingsstand aan de finish zal er ook een foodtruck aanwezig zijn op het Spanjeplein (toegankelijk voor lopers en toeschouwers, via CST) waar je terecht kunt voor speciale bieren en broodjes.

Waar vind ik wat?
1. Kleedkamers en douches (van 17.00 tot 23.00 uur): omnisportzaal Fontainasplein (800 meter van de start)
2. Afhalen startnummers (17.00 tot 19.00 uur): Militiezaal in het Stadhuis (400 meter van de start)
3. Startplaats: Spanjeplein

Services map Manneken-Pis Corrida
Voorbeeld
Het volgende tijdschema zorgt ervoor dat je volledig zen aan de start staat:
1. Polsbandje > Om 17.00 uur kom je naar het Spanjeplein om je QR-code te tonen en je “Manneken-Pis Corrida”-polsbandje op te halen.
2. Startnummer > Om 17.30 uur maak je een wandelingetje door het historische centrum van Brussel (als je je startnummer al hebt) of wandel je naar het Stadhuis om je nummer op te halen, op 400 meter van het Spanjeplein.
3. Kleedkamers > Om 18.00 uur kan je je, als je dat wilt, omkleden in de sporthal aan het Fontainasplein.
4. Bewaarplaats > Om 18.45 kom je terug naar het Spanjeplein waar je je tas kunt afgeven aan de bewaarplaats en rustig een plekje kunt zoeken in de startzone.
5. Start met fanfare > Om 19.30 uur geniet je van het entertainment en start de wedstrijd

 

Deel op

Een reactie achterlaten

Laatste nieuws