1/5/22 – Mega 15km Liège Métropole

Wondermooi, en stad die (ver)loopt!

Na twee moeilijke jaren als gevolg van de pandemie, keert de “Mega 15km de Liège Métropole” terug naar een meer klassieke format. Voor de editie van 2022 zal het parcours net als in het verleden door het centrum van de stad lopen. Voor de gelegenheid is de slogan van de race geactualiseerd, met een voorvoegsel om deze terugkeer naar de normaliteit te onderstrepen. Wondermooie, en stad die (ver)loopt !

Het evenement, dat gepland is voor 1 mei 2022, zal in totaal 8 wedstrijden bieden, waaronder 4 running events : de kinderwedstrijden, 3km, 7km en natuurlijk 15km; 2 wandelingen: 6 en 21 km; en 2 trails: 21 en … nieuw voor 2022, een 48 km start vanuit Hamoir, in het zuidwesten van de provincie Luik! Iedereen vindt wel een uitdaging die bij hem past.

In 2022 zal het evenement uiteraard in het teken staan van twee grote sociale vraagstukken: gezondheid en solidariteit. Allereerst, gezondheid. Om het risico op ongevallen te verminderen, zijn de regelingen voor spoedeisende hulp verder aangescherpt. Voorafgaand aan het evenement kunnen de lopers ook een specifiek trainingsprogramma volgen en/of tegen een kleine vergoeding een medisch onderzoek naar hun conditie ondergaan in een centrum dat gespecialiseerd is in sportgeneeskunde. Ten tweede, solidariteit. De organisatie van de wedstrijd heeft besloten 1 euro per deelnemer te schenken aan de gemeenten Esneux en Luik om een reeks wederopbouwprojecten te steunen, zodat de slachtoffers van de recente overstromingen zo snel mogelijk weer een normaal leven kunnen leiden, of het nu gaat om huisvesting, werk, ontspanning of natuurlijk sport. Dit initiatief is bescheiden in vergelijking met de enorme sommen geld die voor een dergelijk project nodig zijn. Laten we het ook zien als een manier om onze dankbaarheid te betuigen aan deze twee gemeenten die ons trouw hebben gesteund tijdens de turbulentie van de vorige editie.

Nog een nieuwigheid van 2022. De hele dag door zullen de “bandas” de sfeer bepalen in de stad en in het finishdorp, in het Parc de la Boverie. Net als in 2019 zullen er speciale prijzen worden uitgereikt voor de meest geslaagde of origineelste kostuums.

De inschrijving is nu geopend. Voor groepen worden de prijzen en diensten aangepast naar gelang van de categorie (scholen, verenigingen, bedrijven…). De partner Mega biedt het T-shirt van het evenement aan de eerste 1.000 inschrijvers aan.

Wondermooi, een stad die (ver)loopt !

 

Deel op

Een reactie achterlaten

Laatste nieuws