05/09 – Lampiris Ecotrail Brussels

Een van de eerste post-Corona-loopevenementen in België!

Op zaterdag 5 september staat de Lampiris Ecotrail Brussel als een van de eerste loopevenementen op de agenda, en dit na een onderbreking van meer dan 6 maanden!

Gelukkig leent deze trail zich perfect voor deze sportieve heropstart: op de start- en finishplek kunnen een groot aantal deelnemers terecht zonder risico op crowding; de wedstrijden gaan op verschillende momenten van start en de chrono begint pas te lopen als de deelnemers de mat overschrijden, zodat ook hier de nodige afstand kan gehouden worden; de finishzone waar de deelnemers na de wedstrijd nog wat kunnen napraten werd heringericht en vereenvoudigd. Kortom, we behouden alle rituelen die de charme van dit soort loopevenement uitmaken, maar met de nodige veiligheidsmaatregelen in het achterhoofd natuurlijk. En ook de specifieke aard van de Ecotrail, die veeleer is gericht op rust en contemplatie dan op prestaties en toptijden, staat garant voor een geslaagde overgang naar “normalere” tijden.

Dit jaar beginnen en eindigen alle afstanden, inclusief de langste (65 kilometer), op de Hippodroom van Bosvoorde. Na de aanpassing van het parcours zijn de verschillende wedstrijden bijna 100% groen en zijn er ook minder oversteekplaatsen. Zoals elk jaar staan er wandelingen en run&bike-events op het programma, wat het gemakkelijker maakt om samen met vrienden of families deel te nemen.

Een nogal bijzonder T-shirt (verrassing!) ligt klaar voor de 1000 eerste ingeschreven deelnemers en de groepen die zich voor 1 augustus inschrijven. De Lampiris Ecotrail Brussel is een “running & health” event dat twee uiterst belangrijke waarden naar voor schuift: respect voor de ecologische uitdagingen (ook al is alles nog niet perfect natuurlijk) en gezelligheid.

Op het programma:

10.00 u: 65km trail
12.00 u: 42km RB (met twee)
12.05 u: 42km RBB (met drie)
12.10 u: 42km individuele trail
13.00 u: 21km trail
13.15 u: 10km trail
13.25 u: 21km wandeling
13.30 u: 10km wandeling

Deel op

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Geef een reactie

Laatste nieuws

Zatopek Academie

  Bereid je in groep voor op de 20km van Brussel, de 15km van Woluwe of eender welk ander running-event! Afspraak het hele

Lees meer >