Running Academy - Brussels

8 weken looptraining in de zomer voor beginners en ervaren lopers !

De context

De pandemie heeft ons leven grondig overhoop gegooid. Niets is nog vanzelfsprekend. Zo zullen vele Brusselaars deze zomer in Brussel blijven. Je kunt er alleen maar het beste van proberen te maken… bijvoorbeeld door in aangenaam gezelschap aan je conditie te werken.

Praktisch

Dat is het principe van de Running Academy die tijdens de zomer in Brussel wordt georganiseerd. Van dinsdag 14 juli tot en met donderdag 3 september kan je twee keer per week komen trainen (op dinsdag en donderdag). Er zijn twee groepen: de eerste, van 18 uur tot 18.45 uur, voor de beginnelingen en de tweede, van 19 uur tot 20 uur, voor de gevorderde lopers – gevorderd betekent dat je al 10km kunt lopen zonder te stoppen.

Je kunt je inschrijven in de Running Academy voor 20 € (1 € per training – er zijn 16 trainingen – plus 4 € voor de verzekering). Er wordt afgesproken in het Terkamerenbos of op de voormalige hippodroom van Bosvoorde, 800 meter verderop. De afspraakplaats krijg je per e-mail (De eerste bijeenkomst op dinsdag 14 juli is bij de kiosk – kruispunt van de rijtuigen/attelages – Terkameren bos). Het is de bedoeling gebruik te maken van de looptrajecten in het Terkamerenbos en, vooral, in het Zoniënwoud. Opgelet: per loopgroep zijn er maximum 50 deelnemers.

Peterschap

Het is geen verplichting maar we vragen de ervaren lopers om, indien mogelijk, iemand mee te brengen die nog nooit aan collectieve looptrainingen heeft deelgenomen. Het doel van de Academy is namelijk ook om de positieve aspecten van gezamenlijke looptrainingen te tonen.

Begeleiding

Twee ervaren en opgeleide trainers zorgen voor een professionele begeleiding in elke groep. Na enkele opwarmingsoefeningen vertrekt de groep voor de looptraining. Als je vragen hebt, zullen de trainers daar met veel plezier op antwoorden. Het is de bedoeling dat je op een aangename manier vooruitgang boekt. Sommige deelnemers zullen deze trainingen misschien gebruiken als voorbereiding op een wedstrijd, zoals de Ecotrail van Brussel (10 of 21 km stappen of lopen), die op 5 september op dezelfde plek plaatsvindt.

Wat ook je doelstelling is, we wensen je alvast veel loopplezier!

running academy Brussels

Inschrijvingen

Contact administratie

Als je vragen hebt over je inschrijving of de administratie, neem dan hier contact met ons op.

Contact terrein / trainingen

Als je vragen hebt over de trainingen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Olivier, Philippe of Bao.

vgc zatopek sport brussel
Zatopek
Ville de Bruxelles sport