Flux RSS Facebook Twitter
 
home > Belgie > Ik train > Samen trainen met Gentloopt.be
Opnieuw 'Fit' dankzij Gentloopt.be

Een sportieve uitlaatklep. Een vriendengroep. Inspanning en ontspanning. Ongedwongen en geëngageerd. Gentloopt is zoveel meer dan een loopclub alleen.

In 2011 besloten enkele vrienden samen wat rondjes te gaan lopen aan de watersportbaan. Het moet hen erg bevallen zijn, want drie jaar later lopen ze er nog steeds*. Zij het dan in het gezelschap van 300 anderen! Soms hoef je heus geen historicus aan te wenden om een ontstaansgeschiedenis uit de doeken te doen…

Gentloopt.be is geen zoveelste atletiekclub waar de prestatiedrang zegeviert. Men wil er vooral mensen in beweging krijgen. Lopers –zelfs niet-lopers – van alle niveaus kunnen er terecht. De vereniging hanteert dan ook verschillende categorieën, van beginner tot ultraloper, waar je naar lieve lust kan bij aansluiten.

Fitprogramma's

Instappen kan je vier keer per jaar. Telkens wanneer er een nieuw 'fitprogramma' start. Deze fitprogramma's evolueren mee met de seizoenen. Lente-, zomer-, winter- en herfstfit dus. Je betaalt dus geen grote smak geld, waarna je meteen voor een gans jaar 'vastzit'. Leve de laagdrempeligheid!

Driemaal per week zijn er geleide trainingen, op maandag, woensdag en zaterdag. De aanvang is om 19 of 20u, afhankelijk van de groep waarin je loopt. Aanwezigheid is volledig vrijblijvend (maar eens je er geweest bent, zal je het nog moeilijk kunnen missen!).

Evenementen

HavenGentLoopt.be, Midzomernachtrun en Midwinternachtrun. Misschien doen deze namen wel een belletje rinkelen? Het zijn stuk voor stuk evenementen uit de schoot van Gentloopt.be.

Veel meer informatie, over de specifieke groepen, aanvangsuren en programma's vind je op www.gentloopt.be

 


*Géén paniek: Gentloopt.be beperkt zich niet tot rondjes lopen rond de Watersportbaan. Afhankelijk van het niveau - en dus ook de trainingsafstanden - lopen we ook doorheen sport- en recreatiegebied de Blaarmeersen, de prachtige Bourgoyen of zelfs het gezellige stadscentrum van Gent. 

 


Archives
 


Met de steun
van Brussel Export