Flux RSS Facebook Twitter
 
home > Belgie > Ik loop > Zatopek Urban Tour > Zatopek urban tour 2018
Zatopek Urban Tour 2018

Ontdek België terwijl je loopt. En daarna New York!

Niet alleen deint de ZUT uit naar alle uithoeken van ons land, de trouwste deelnemers maken ook kans op een ticket voor de marathon van New York.

Voor één van hen zal het loopseizoen eindigen in New York voor de marathon van de Big Apple. Maar ook de anderen zullen flink rondgereisd hebben. In 2018 krijgt de Zatopek Urban Tour (ZUT) een nieuw kleedje, met 11 wedstrijden. Wedstrijden die elk hun heel eigen charme vertonen en die we in verschillende categorieën hebben ondergebracht.

Klik hier voor de franstalige versie van de Zatopek Urban Tour.

Klassiekers van het zuiden

We beginnen met de drie klassiekers van de Zatopek Urban Tour. Het zijn de wedstrijden van Woluwe, Charleroi en Luik. Met hun gevarieerde afstanden (6, 15, trail) zijn ze de onmisbare lentetoppers geworden, zowel omwille van hun originele parcours als voor de bijzondere sfeer waarmee dit jaarlijkse weerzien gepaard gaat. Wat zou een seizoen zijn zonder de molen van Woluwe? Zonder het traditionele bezoekje aan het station van Guillemins of zonder de lommerrijke paden in het prachtige Bois du Cazier?

 

Voetbalminnende 

Brugge en Anderlecht zetten de neuzen voor één keer in dezelfde richting. De twee steden vormen de uitvalsbasis voor een avondlijk uitje in de stad, met telkens een sterk moment: een doortocht door
het stadion van de fameuze Topper! Ook in Verviers, voor de Delhaize Jogging de Verviers, die zijn prestigieuse aankomst heeft in het befaamde Bielmont stadion.
 
 

 

 
Exoten

Het wordt een prachtige zomer met verfrissende wedstrijden in zwoele temperaturen. De zomer begint met een splinternieuwe sportieve uitdaging voor teams: een mengeling van trail, kajak en “death ride” in de streek van Bouillon en Ardenne. 
 

 

De indrukwekkendste

Indrukwekkend is vooreerst het prachtige natuurschoon dat het kader vormt voor de Ecotrail van Brussel/de Bruxelles. Voor welke afstand ze ook kiezen (80, 42, 21 of 10km), de deelnemers zullen versteld staan van de rijkdom en diversiteit van de groene gebieden van onze Europese hoofdstad.En al even indrukwekkend is het bezoek aan het waardevolle historische erfgoed van Schaarbeek, met onder meer het gemeentehuis waar alle deelnemers doorheen mogen lopen.

 

Vrolijkheid troef
 
Heb je op het einde van het jaar nog nood aan frisse lucht? Brussel zet zijn deur en zijn historisch centrum open voor een feestelijke avondcorrida.

 

De tickets van de globetrotter

Al wie aan 10 van de 11 wedstrijden van de ZUT heeft deelgenomen, kan meedingen voor een startnummer voor de marathon van New York, ter waarde van 500 euro (verbonden aan een reis met het officiële agentschap, daartoe zijn verplicht door commerciële afspraken). Kandidaten moeten vóór 1 januari het bewijs van hun deelname opsturen naar event@zatopekmagazine.com. De gelukkige zal worden uitgeloot.

Contact: event@zatopekmagazine.com

 

Met de steun
van Brussel Export