Flux RSS Facebook Twitter
 
home > Belgie > Ik loop > Klimaatrun van Brussel
Klimaatrun van Brussel

21/10/2017 - Klimaatrun in Brussel

Eind dit jaar vindt in Bonn de 23ste Klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats. Doel? De klimaatopwarming een halt toeroepen en blijven inzetten op alternatieven en schone technologieën. Daarvoor zijn er internationale akkoorden nodig, dat is duidelijk. Maar ook wij zullen er ons allemaal op ons eigen niveau voor moeten inzetten. Elke individuele inspanning, hoe bescheiden ook, kan uiteindelijk een grote impact hebben, als we ons maar met genoeg mensen engageren. Na de hoopvolle top in Parijs, de COP21, biedt de conferentie in Duitsland een nieuwe kans om het klimaat onder de aandacht te brengen en de reeds gestarte inspanningen verder te zetten.
 
De “klimaatrun” is een symbolische wedstrijd over 10 kilometer. Het deelnemersveld is beperkt tot 400 personen. Ook fietsers zijn welkom en dat maakt er een erg toegankelijk en gezinsvriendelijk evenement van.
Afspraak in het Fallonstadion in de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe.

Start om 10u. De 400 deelnemers (en hun supporters) volgen de Groene Wandeling tot aan het Beaulieugebouw (te bevestigen), waar de hoofdzetel van de ‘Klimaat Actie’  (DG Clima) van de Europese Commissie is gevestigd. Daar krijgt of schrijft elke deelnemer een bericht dat hij terug moet brengen naar de startplaats waar hij een enorme fresco met alle berichten moet vervolledigen.

Het inschrijvingsgeld is beperkt (10€) en zal worden overgemaakt aan een ecologisch goed doel op de dag van het evenement, meteen nadat het laatste bericht is toegevoegd aan de fresco.
Elke deelnemer ontvangt een T-shirt "Klimaatrun / Je cours pour le climat".
Dit evenement wordt gesteund door de minister van Leefmilieu.

Praktisch

De tijdsopname gebeurt op de klassieke manier (dus zonder chip) en er wordt een klassement opgemaakt, al is er geen prijsuitreiking op basis van de behaalde plaats. Wel zal aan een vereniging of instelling die zich engageert voor de milieuproblematiek een cheque worden overhandigd met het volledige inschrijvingsbedrag van alle deelnemers en wordt er van alle deelnemers op het podium een groepsfoto genomen zodra de puzzel volledig is gelegd.

Toegang tot het inschrijvingsformulier

PRAKTISCHE INFO

Waar : Fallonstadion (Piste) - Struykbekenweg 1, 1200 Sint-Lambrecht-Woluwe

Wanneer : 21 october 2017

Start : 10u

Accès : Metro - Lijn 1 (Richting Stockel), stopplaats Vandervelde

Bewaarplaats : Bewaakte bewaarplaats vanaf 09u tot 14u

Afhalen startnummers: Fallonstadion tussen 8.45u en 9u45

 

Parcours 10km


Klimaatrun 11/11/2016 (10u)
De toekomstbehoort ons toe! Verspreid de boodschap.

 

_________________________________________________________________
Klimaatrun 2015

De toekomst is een puzzel die we samen moeten leggen!

Eind dit jaar vindt in Parijs de 21ste Klimaatconferentie van de Verenigde Naties plaats. Doel? De aan gang zijnde klimaatopwarming onder de twee graden houden. Daarvoor moeten internationale akkoorden worden gesloten, dat is duidelijk. Maar we zullen er ons allemaal ook op ons eigen niveau moeten voor inzetten. Elke individuele inspanning, hoe bescheiden die ook mag lijken, kan uiteindelijk een grote impact hebben, als we ons maar met genoeg mensen engageren. Nog nooit werd een klimaatconferentie van deze omvang zo dicht bij Brussel gehouden. Een ideale gelegenheid om, na het fiasco van Kopenhagen, opnieuw in actie te schieten.

 

 

 

 


Cop 22  
         


 


Archives
 


Met de steun
van Brussel Export