Flux RSS Facebook Twitter
 
home > Belgie > Ik loop > Corrida van Brussel > Belangrijk bericht aan de deelnemers van de manneken-pis corrida
Belangrijk bericht aan de deelnemers van de Manneken-Pis Corrida
VOOR DE WEDSTRIJD

Afhalen van borstnummers en t-shirts
Vanaf 16.30 uur kunt u uw borstnummer en t-shirt komen afhalen aan het Spanjeplein, in de Hortagalerij. Na 20.00 uur is het niet meer mogelijk startnummers of T-shirts af te halen.
 
Opgelet, de startnummers zijn uitgerust met een ingebouwde antenne die niet geplooid mag worden.
 
Eerst kunt u uw startnummer afhalen en daarna (aan een andere tafel) uw T-shirt en kerstmuts, aangeboden door het Sint-Michielsziekenfonds Brussel.

Voorinschrijvingen en inschrijvingen
De voorinschrijvingen zijn afgesloten voor twee afstanden. Er zijn nog twee mogelijkheden om zich in te schrijven:

  • ofwel bij Trakks, een gespecialiseerde running-trail-outdoor zaak in Ukkel of Brussel, die over 200 startnummers beschikt die u dan zelf moet meenemen.
  • ofwel via een daginschrijving op 26/12, er zijn immers nog 100 startnummers beschikbaar vanaf 16.30 uur in de Hortagalerij.


Wenst u van afstand te veranderen, dan kunt u zich de dag van de wedstrijd aanmelden bij de tafel “geschillen” in de Hortagalerij en het hiervoor bestemde formulier invullen.
Bewaarplaats/kleedkamers voor de wedstrijd
De bewaarplaats is dit jaar voorbehouden voor de lopers die deze optie hebben aangeduid bij hun voorinschrijving  (1€). Voor wie niet heeft gereserveerd, is er geen bewaarplaats voorzien. Met deze regeling kunnen wij de benodigde ruimte voor deze dienst voorzien.
Indien u zich wilt omkleden voor de wedstrijd, kunt u hiervoor terecht in twee afgesloten ruimten (mannen/vrouwen) die dienst doen als kleedkamer in de Hortagalerij. Hiervoor hoeft u dus niet naar de kleedkamers bij de douches gaan (verder afgelegen).

Vertrek
Het startschot wordt gegeven op het Spanjeplein, om 20.30 uur voor de 4 en de 8 km samen. Omdat er op dat ogenblik nog veel volk door de straten van Brussel loopt en de elektronische tijdsopname gebaseerd is op de reële tijd (dwz dat de tijd pas begint te lopen van zodra u de startlijn overschrijdt), vragen we aan de tragere of minder competitieve lopers zich achteraan het peloton te plaatsen.

Toiletten
Er zijn toiletten aan de inschrijvingen, in de Hortagalerij en aan de vertrekplaats op het Spanjeplein.

Op de foto met Manneken-Pis
Van 18.00 u tot 19.30 u staat een fotograaf (Pierre) tot uw beschikking bij het standbeeld van Manneken-Pis voor een foto “in de spirit van de Corrida” van de deelnemers in hun T-shirt. Deze foto's worden na de wedstrijd op de website geplaatst en kunnen gratis worden gedownload.
Op de website vindt u een plan van het parcours waarop u kunt zien dat het standbeeld van Manneken-Pis op slechts 400 meter van de inschrijvings- en startplaats ligt.
 
Probeer zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar het Centraal Station en het Spanjeplein te komen (afhalen startnummers + start- en finishzone).

 

TIJDENS DE WEDSTRIJD

T-shirt
Het dragen van het T-shirt is verplicht. Dit jaar staat er op het T-shirt een heel bijzondere boodschap. We hopen namelijk zeer mooie foto’s te kunnen maken van het eenkleurige loperspeloton dat jullie samen zullen vormen in de verlichte straten van Brussel. De foto’s worden achteraf gepubliceerd op de website van Zatopek en de facebookpagina van de “Manneken-Pis Corrida”.
 
1 of 2 ronden
Het parcours is volledig vernieuwd en lijkt wel een toeristische sightseeing. U loopt door de Koninginnegalerij, via de Grote Markt en het standbeeld van Manneken-Pis, naar de Nieuwstraat, het Martelarenplein, het Muntplein, de nieuwe voetgangerszone etc. voor een lus van 4 km die u, naargelang de kleur van uw startnummer, een of twee keer aflegt. Meer dan 120 seingevers en politieagenten en 6 veiligheidsfietsers (voor en achter het peloton) staan in voor uw veiligheid.

Inhalen
Omdat er tijdens de wedstrijd over 8 km twee identieke lussen worden gelopen, is het onvermijdelijk dat de eersten de laatsten zullen inhalen. Net zoals de vorige jaren vragen we fair-play van iedereen. Behalve bij een scherpe bocht naar links, wordt er steeds links ingehaald (we volgen dus de logica van het autoverkeer op de openbare weg).

NA DE WEDSTRIJD

Aankomst
Aan de aankomst (Spanjeplein) is er voor alle deelnemers water, inspanningsdrank (Aquarius), warme thee en warme wijn. Supporters kunnen zich opwarmen aan de bar op het Spanjeplein (waar drank en soep te verkrijgen zijn).

Podium
Er zijn 2 podiums voorzien per afstand. De eerste 3 vrouwen en mannen op de 4km en 8km krijgen een speciale trofee en een abonnement op Zatopekmagazine, het 1ste magazine over Running & Gezondheid in je regio.

Bewaarplaats, kleedkamers en douches
De bewaarplaats, nabij de start en aankomstzone, zal open zijn tot 22.30 u.
De douches bevinden zich op 1100 meter van de aankomst in  het Zuidpaleis.

Overnachting
Als er nog plaats is, kunt u naast de start- en finishplaats (Spanjeplein) reserveren in Hotel Carrefour, en daarbij van een aantal voordelen genieten (terugbetaling van 10 € en een welkomstgeschenk). Vermeld bij reservatie de code “Zatopek Corrida” te vermelden.
 
Feestelijk Brussel
U hebt daarna de mogelijkheid om Brussel en de kerstmarkt te bezoeken. In de omgeving van Spanjeplein zijn er natuurlijk ook heel wat eet- en drankgelegenheden.

Wij wensen u nog veel plezier bij uw laatste trainingen en hopen u op zaterdag 26 december te mogen ontmoeten om pour de eindejaarsfeesten samen in een fantastische sfeer te kunnen inzetten.

 

 

 

Met de steun
van Brussel Export