Flux RSS Facebook Twitter
 
home > Belgie > Ik loop > Corrida van Brussel
Manneken Pis Corrida - 26/12/2017

DE CORRIDA 
PRAKTISCHE INFO
INSCHRIJVINGEN 
RESULTATEN | FOTO | VIDEO 
GOEDE DOELEN 
MOBILITEITSPLAN 
PARTNERS
VORIGE EDITIES

_______________________________

LIJST VOORINSCHRIJVINGEN

BRUSSEL ZIEN EN LOPEN!

Prachtige overwinning van onze Rode Duivels !

Succes en ambiance, zo kunnen we de 8ste editie van de Manneken-Pis Corrida van Brussel samenvatten. Bijna 2500 deelnemers, gekleed in de Belgische kleuren, werden na het startschot, gegeven door de DJ’s van Tarmac, losgelaten voor 4 of 8km op het prestigieuze parcours door de Brusselse hoofdstad: van het Spanjeplein langs en door enkele illustere monumenten als de grote markt en de Koninginnegalerij.

Met een speciale vermelding voor Pauline Selleslagh en Olivier Philippe op de 8km en Hélène Allard en Sergio Strollo op de 4km.

Restaten onderaan

-

Wie kent de uitdrukking  "Napels zien en sterven" niet? Literatuurhistorici schrijven ze toe aan Goethe na een bezoek aan Italië. De Duitse dramaturg zou getroffen zijn geweest door de uitzonderlijke schoonheid van de Napolitaanse baai die iedereen volgens hem minstens één keer in zijn leven zou moeten zien. Sinds zeven jaar heeft "Napels zien en sterven" een Brusselse afgeleide.  Ook hier raak je in extase door de schoonheid van de historische kern van de hoofdstad die zo prachtig verlicht is tijdens de eindejaarsperiode. Maar het slot is toch wat aangenamer: lopen. En zo komen we bij "Brussel zien en lopen.
 
Op 26 december vindt dus de 8ste editie van de Manneken-Pis Corrida plaats. Na de start op het Spanjeplein passeren de lopers in één of twee lussen (van 4 of 8km) een aantal opmerkelijke plekken van de hoofdstad zoals het Martelarenplein, de prestigieuze Koninginnegalerij, de Nieuwstraat of nog de Grote Markt, vooraleer ze Manneken-Pis kunnen begroeten, die speciaal voor deze gelegenheid wordt uitgedost. Het aantal deelnemers aan dit evenement – dat inmiddels een eindejaarsklassieker is geworden in Brussel – is beperkt tot 2400. Snel inscchrijven is de boodschap!

Save the date : 26 december ‘s avonds. Een ideale gelegenheid voor een sportief en gezellig event, met het gezin of de vrienden, de dag na kerstmis, midden in de eindejaarsperiode. Mis de mooiste corrida van de wereld niet.

T-shirt en kerstmuts inbegrepen
De deelnameprijs voor de wedstrijd en het officiële T-shirt (dat tijdens de wedstrijd gedragen moet worden) bedraagt bij voorinschrijving 18€ voor de Corrida (8km) en 16€ voor het Corridaatje (4km). Per deelnemer wordt 1€ geschonken aan de vereniging Vivre Ensemble. Vivre Ensemble steunt het dagopvangcentrum Chez Nous/Bij Ons, in hartje Brussel. Dit centrum staat open voor daklozen, mensen met een laag inkomen, eenzamen... 

Eco-verantwoordelijk evenement

Herbruikbare bekers zullen ter beschikking worden gesteld aan de deelnemers van de Corrida, een eco-verantwoordelijk evenement.


PRAKTISCHE INFO

Waar: Spanjeplein, 1000 Brussel
Wanneer: 26 december 2017
Start:
 20u30
Bereikbaarheid:
slechts 5 minuten wandelen van het station Brussel-Centraal
Afhalen startnummers
: van 16u30 tot 20u in de Horta Galerij, tegenover het Spanjeplein (Grasmarkt 116, 1000 Brussel)
Bewaarplaats
: van 18u30 tot 22u30. Er is een bewaarplaats waar u uw persoonlijke bezittingen kunt achterlaten tijdens de wedstrijd. Opgepast, indien u gebruik wenst te maken van deze dienst (prijs: 1 €), moet u de optie “bewaarplaats” valideren wanneer u zich voor de wedstrijd inschrijft. Deze optie staat op het tweede blad van het online inschrijvingsformulier.
Startzone:
Het Spanjeplein zal volledig afgesloten zijn. Enkel de personen met een geldig rugnummer krijgen toegang tot de startzone. Opgelet, rugzakken zijn verboden in deze zone. Een doorgang is voorzien om de doorgang tussen het stadscentrum en het centraal station te garanderen.
Douches en kleedkamers: Nieuw op 26 december 2017: een «kleedkamer-douche» vrachtwagen zal op het Spanjeplein, dicht bij de aankomst, geplaatst worden. Gedaan dus met de lange verplaatsing van 1 km naar het het Zuidpaleis

  


INSCHRIJVINGEN

De voorinschrijvingen zijn open.

PRE-REGISTRATION (ENGLISH FORM)

De online inschrijvingen zijn gesloten maar er kunnen nog steeds rugnummers gekocht worden bij Trakks (gespecialiseerde running winkel).


 • voorinschrijving tarief (startnummer + tee-shirt + kerstmuts) : 18€ (8km) - 16€ (4km)
 • Groepsinschrijvingen : vanaf 10 deelnemers
 • Deadline online voorinschrijvingen: 15/12/2017 om middernacht. Groepen moeten afgesloten zijn op 10/12/2017 om middernacht.
 • Annulatie met terugbetaling van het inschrijvingsgeld is mogelijk tot één maand voor het evenement, 26/11/2016. Na deze datum is geen terugbetaling meer mogelijk.
 • Vervanging (wijziging naam) van een inschrijving wordt aanvaard tot één maand voor het evenement, 26/11/2016. Na deze datum is geen vervanging meer mogelijk. Deze maatregel is noodzakelijk om te vermijden dat er een tekort is aan bepaalde maten T-shirts.
 • Kortingen « Je Cours Pour Ma Forme »
  De groepen « Je Cours Pour Ma Forme » die dit jaar actief zijn kunnen zich in groep inschrijven om te kunnen profiteren van een korting van 2€ per deelnemer. Opgelet, deze individuele korting is niet mogelijk via het online inschrijvingsformulier. Om van deze korting te kunnen gebruik maken, moet de groepsverantwoordelijke 2 dagen voor het afsluiten van zijn groep (08/12) ons contacteren op het adres audrey_f@zatopekmagazine.com
 • Info :event@zatopekmagazine.com

  Procedure groep :

  • De groepsverantwoordelijke creëert de groep en ontvangt een « groepscode »
  • De groepsverantwoordelijke communiceert  aan de zijn « groepsleden » de code en vraagt hen zich in te schrijven via de optie groepsinschrijvingen.
  • Wanneer alle leden ingeschreven zijn (uiterste datum: 10/12/2017), moet de verantwoordelijke zijn groep afsluiten en een unieke betaling verrichten voor de hele groep
  • Opmerking : voor groepen met korting (school, jcpmf, enz.) moet de kapitein de korting 2 dagen voor afsluiting van zijn groep vragen op het adres event@zatopekmagazine.com

  


RESULTATEN | FOTO'S | VIDEO

RESULTATEN

FOTO'S (2017)

FOTO'S (2016)

FOTO'S (2015)

VIDEO (2017)

 

VIDEO (2016)

AUDIO

Vanaf 1:05

 


GOEDE DOELEN

De MANNEKEN-PIS CORRIDA ondersteunt VIVRE ENSEMBLE en CHEZ NOUS/BIJ ONS

Vivre Ensemble ondersteunt in België tientallen organisaties die zich inzetten voor de sociaal zwakkeren.

In het centrum van Brussel steunt Vivre Ensemble het Onthaalcentrum Bij Ons/Chez Nous. Dit centrum is toegankelijk voor daklozen, alleenstaanden, mensen met een laag inkomen… Ze kunnen er steeds terecht voor eerste hulp (maaltijd, tweedehands kleren, hygiëneproducten en bergplaats voor valiezen) en dit zonder voorwaarden. Het Centrum biedt hen de mogelijkheid om er met iemand te spreken, zich op te warmen of gewoon wat uit te rusten. Ze  kunnen er, indien gewenst, eveneens hulp vinden voor administratieve zaken, het zoeken naar een onderkomen, het recuperen van hun sociale rechten…

Uw deelname aan de Manneken-Pis Corrida brengt Vivre Ensemble 1€ op om de armoede te bestrijden bij Bij Ons/Chez Nous. 

Meer info
www.vivre-ensemble.be
Catherine Houssiau : T. 02 227 66 85
Facebook pagina: Vivre Ensemble & Chez nous / Bij ons


MOBILITEIT

Adres : Spanjeplein, 1000 Brussel

 
De organisatie stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer.
Plan nu uw traject naar de Corrida op de site van Stib-mivb
 
Per trein :    Het station "Brussel-Centraal" bevindt zich op 200m van de start (1' te voet)
Per métro :  De halte "Centraal Station" bevindt zich op 300m van de start (2' te voet)
                            - De lijnen 1 en 5 stoppen aan deze halte
                    Voor meer info: Kaart van de metro in Brussel 
Per tram:     De halte "De Brouckere" en "Beurs" bevinden zich op 600m van de start (7' te voet).
                            - De lijnen 3 en 4 stoppen aan deze halte
                    Voor meer info: Kaart van de trams in Brussel  
Per bus :      Halte "Brussel-Centraal" : lijnen 29, 38, 63, 65, 66, 71 
                    Halte "De Brouckere" : lijnen 29, 38, 46, 47, 63, 66, 71, 86, 88 
Per fiets :
    Een parking met "Villo" fietsen bevindt zich op 50m van de start (Grasmarkt)
Per auto :    Er zijn meerdere ondergrondse parkings in de buurt van het Spanjeplein: 
                          - Grand Place Parking (992 places) | 1' te voet   
                          - Interparking Square Albertine | 5' te voet
                          - Albertine-Square (Brussels) | 5' te voet

 


PARTNERS

Met dank aan onze partners voor hun steun

   
         
       

 


VORIGE EDITIES

 

 

 

 


Archives
 


Met de steun
van Brussel Export