Flux RSS Facebook Twitter
 
home > Belgie > Ik loop > 12km Anderlecht
12km Anderlecht

12KM ANDERLECHT 
PRAKTISCHE INFORMATIE
INSHRIJVINGEN
PARCOURS
RESULTATEN | FOTO'S | VIDEO'S 
FAQ 
MOBILITEITSPLAN 
PARTNERS
VORIGE EDITIES

_______________________________

12KM ANDERLECHT

12 km van Anderlecht: een vrijdagavond met 3 verrassingen !

Op vrijdag 22 juni, een paar dagen voor het begin van de grote vakantie en 24 uur voor de Rode Duivels het opnemen tegen Tunesië, kan je ’s avonds deelnemen aan de derde editie van de 12km van Anderlecht.

Het parcours van 2018 heeft 3 verschillende verrassingen in petto voor lopers: de eerste is dat het nochtans stedelijke parcours verrassend groen en ontspannend is! De tweede verrassing en teven een première - is het doorkruisen van Westland Shopping in een stimulerende sfeer! En het laatste zal de indrukwekkende doortocht door het Anderlecht stadion zijn. Op vrijdagavond 22 juni vervelen jullie je niet, dat is een zekerheid!

De speciale prijs «Jesse Owens» zal de snelste sprinter bekronen die op de gelijknamige piste halfweg het parcours, de snelste ronde (400m) kan afleggen.

We verwachten meer dan 1000 deelnemers op de lange (12km) en de korte (5km) afstand en een heleboel kinderen op de jeugdwedstrijden van 400 en 800 m.

Vrijdagavond is het ideale moment om samen met het gezin of onder vrienden de benen te strekken, om daarna van een heerlijk weekend te genieten.

De vzw Sport en Gezondheid (team Zatopek) en de gemeente Anderlecht zijn de organisatoren van dit evenement.


PRAKTISCHE INFORMATIE

 • Datum: 22 juni 2018
 • Drie verschillende afstanden (12km, 5km, 400/800m voor kinderen) met een een gezamelijke start (5+12km).
 • Start om 18u00 (kinderen), om 19u00 (5km) om 19u05 (10km) en aankomst in het Astridpark (naast het voetbalstadion)
 • Verdeling van rugnummers in zaal Simonet vanaf 17u00 tot 18u45 (tot 15 minuten voor de start)
 • Voorinschrijven is aangeraden 
 • Bewaarplaats sporttassen in zaal Simonet (1 € bij voorinschrijving / 2 €  ter plaatse).
  Om de deelnemers te (eco)responsabiliseren, engageert de organisatie zich om de bewaarplaats terug te betalen (bij het afhalen van de zak) indien de deelnemer kan aantonen dat hij met het openbaar vervoer, fiets of te voet is gekomen naar het evenement. Opgelet, dit voorstel is enkel voor personen die vooringeschreven zijn (tenminste 10 dagen voor de wedstrijd)
 • Startvak voor snelle lopers: kruis op het online inschrijvingsformulier deze optie aan, als u sneller dan 14km/u loopt. Dankzij deze kosteloze optie kunnen de snelle lopers vooraan starten 
 • Bevoorrading: 1 op het parcours van de 12km (in het Jesse Owens-stadion) en 1 aan de finish, voor de 12 en de 5km
 • 400m challenge op de piste Jesse Owens
Speciale prijs Jesse Owens

De deelnemers aan de 12km lopen na ongeveer 3 km het Jesse Owensstadion binnen voor één rondje op de piste. Er is een extra tijdsopname voorzien en de 3 M/V die de snelste 400 meter lopen ontvangen een speciale prijs op het podium.

Sporttassen
Het is niet toegelaten om met een sporttas in het startvak van de lopers te komen. We organiseren wel een bewaardienst voor sporttassen en andere persoonlijke spullen (1€ bij voorinschrijving, 2€ ter plaatse).

Foto- en videoservice

Op het parcours zullen op strategische punten (vijvers, Jesse owensstadion, stadion van Anderlecht), foto’s en een video-opname worden gemaakt. Dit materiaal wordt eveneens gratis op de website zatopekmagazine.com geplaatst, enkele uren na het evenement.

Podium
Zullen op het podium gevraagd worden (tussen 19u30 en 20u00)
•    de top 3 H+D van de 12km
•    de top 3 H+D van de 5km
•    de 2 winnaars H+D van de “ Prijs Jesse Owens / 400m ”

De gemeente Anderlecht en de partners (Trakks en Zatopekmagazine) hebben enkele prijzen voor de verschillende podium in petto.


INSCHRIJVINGEN

 

Inschrijvingsprijs

12km: 9€ bij voorinschrijving (van 01/01 tot 14/06) - 10€ (van 15/06 tot 21/06) - 11€ ter plaatse (22/06)
5km: 7€ bij voorinschrijving (van 01/01 tot 14/06) - 8€ (van 15/06 tot 21/06) - 9€ ter plaatse (22/06)

Vanaf vandaag kunt u je rugnummer voor de 5km en de 12km kopen in onze partnerwinkel Trakks (tot donderdag 21 juni inclusief). Uccle : 1165b Waterloosesteenweg, 1180 Brussel / Schuman : 59 Etterbeeksesteenweg 1040 Brussel

Alle vooringeschreven deelnemers kregen een email met het rugnummer.

Verandering van afstand / Annulatie

Annulatie met terugbetaling is mogelijk tot 30 dagen voor het evenement. Na deze datum is er geen terugbetaling mogelijk.

Bij een verander van afstand van 12km naar 5km, behoud de lopen zijn rugnummer (die van de 12km) maar moet hij enkel naar de stand « klachten » in het inschrijvingslokaal om de organisatie op de hoogte te brengen van de nieuwe afstand (5km). Zo kan de verantwoordelijke voor de chrono opname hier rekening mee houden.

Korting voor Zatopek 'Digitaal Plus' abonnees (-4 €)
'Digitaal Plus' Zatopek-abonnees genieten 4 € korting door hun abonneenummer te vermelden bij de voorinschrijving of door bij de inschrijving ter plaatse een bewijs van hun abonnement voor te leggen  (abonneenummer + identiteitskaart).

Groepskorting scholen (4€ in plaats van 9€ of 7€) 
Schoolgroepen betalen 4€ (lagere school) of 5€ (middelbaar school) ongeacht de gekozen afstand (12 of 5 km). Voor meer informatie kunt u terecht op het e-mail adres event@zatopekmagazine.com

Groepskorting “Je Cours Pour Ma Forme” (- 2 €) 
“Je Cours Pour Ma Forme”-groepen die in 2017 actief zijn, kunnen gebruikmaken van het online  groepsformulier (een groep creëren etc.) en op die manier 2 € korting genieten per deelnemer, bovenop de voorinschrijvingskorting.

Inschrijvingen
Voorinschrijven (met korting en gepersonaliseerd rugnummer) is mogelijk tot 14 juni.
Tussen 15et 21 juni is het nog mogelijk om in te schrijven met een Q/R code.
Op de wedstrijddag (22/6), is het enkel mogelijk om ter plaatse aan het dagtarief in te schrijven (Zaal Simonet)

1. individueel

Volg de onderstaande link "Inschrijvingen". Op de inschrijvingspagina volstaat het op de tab "Schrijf in" te klikken naast de gekozen afstand, het formulier in te vullen en de betaling te verrichten.

2. in groep

Het tijdsopnamebedrijf stelt via  de onderstaande link “inschrijvingen” een groepsformulier ter beschikking waarop elke loper die deel uitmaakt van een groep zelf zijn gegevens moet invullen. Naast het openen en sluiten van de groep, moet de groepsverantwoordelijke of kapitein de nodige instructies geven aan de leden van zijn groep en ervoor zorgen dat de inschrijvingstermijn wordt gerespecteerd. Deze formule vermijdt dat de kapitein zelf alle gegevens van elke loper van zijn groep moet invullen. Deze procedure staat open voor groepen van 10 of meer lopers.

Werkwijze

-de kapitein creëert de groep en ontvangt een groepscode op het einde het creatieproces
-de kapitein bezorgt deze code aan zijn deelnemers
-de deelnemers schrijven zich in via het online formulier maar kiezen daarbij voor de optie “sluit aan bij groep”, naast de gewenste afstand. Ze moeten de groepscode invoeren om te kunnen aansluiten en in dit stadium wordt nog geen betaling gevraagd
-de kapitein kan de samenstelling van de groep nog wijzigen, en bevestigt en sluit zijn  groep. Dan gaat hij over tot de eenmalige betaling voor de groep (uiterste datum: 10 dagen voor de wedstrijd)
-voor alle verdere vragen: event@zatopekmagazine.com

Groep en korting
Voor groepen die recht hebben op een korting, zoals scholen of groepen van "Je cours pour ma forme", volgt hier de betalingsprocedure voor de groep via het online formulier, rekening houdend met de korting
1. De kapitein moet voor zijn groep de optie "laattijdige betaling" aanvragen via het adres event@zatopekmagazine.com
2. De kapitein sluit zijn groep af zonder verplicht te zijn om meteen te betalen, omdat de optie "laattijdige betaling" in werking is gesteld
3. De kapitein laat weten dat de groep is afgesloten om de korting te activeren via het adres event@zatopekmagazine.com
4. De kapitein gaat over tot de betaling "korting inbegrepen"
5. De deelnemers van de groep worden bevestigd en voor elk van hen wordt een startnummer gedrukt

Voordelen verbonden aan voorinschrijving
Individuele lopers en groepen die zich inschrijven voor de sluiting van de voorinschrijvingen (D -10):
-genieten een korting van 2 € (12km: 9 €  in plaats van 11 € / 5km: 7 € in plaats van 9 €)
-ontvangen een gepersonaliseerd startnummer (met hun voornaam en eventueel de groepsnaam)


FAQ

Mag ik het startnummer van een vriend afhalen? Ja, en je hebt hiervoor geen identiteitsbewijs nodig.

Ik vind mijn startnummer niet terug in de lijst van de voorinschrijvingen. De “groepsinschrijvingen” zijn niet opgenomen in de lijst van individuele voorinschrijvingen die we hebben gepubliceerd. Het zijn immers de groepsverantwoordelijken die de startnummers van hun groep aan alle groepsleden bezorgen.

Ik heb geprobeerd me in te schrijven maar er was een bug en het systeem weigert een tweede inschrijving. Het eenvoudigste is je opnieuw in te schrijven en één letter in je naam of voornaam te wijzigen.

 

PARCOURS(te bevestigen)

Vandaag (dinsdag 13/06/2017) kregen we daar nog onverwachts positief nieuws bovenop*: alle deelnemers aan de 5 en de 12km mogen over het grasveld van het stadion van Sporting Anderlecht lopen (ja, ja, dat hebt u goed gelezen!), net vóór ze in het Astridpark de eindmeet bereiken.

Deze passage was aanvankelijk geschrapt omdat de grasmat aan vernieuwing toe was, maar de werken zijn vlotter verlopen dan gepland en dus krijgen de lopers vlak voor de finish de mooie buitenkans om door het Anderlechtstadion te lopen!

*De vzw Sport en Gezondheid (team Zatopek) en de gemeente Anderlecht, die het evenement samen organiseren, willen hierbij de verantwoordelijken van Sporting Anderlecht hartelijk danken omdat ze het aandurven een massa sportievelingen zonder noppen over hun terrein te laten rennen!  

Kilometeraanduiding

De laatste 3km van beide wedstrijden zijn dezelfde en worden aangeduid met kilometeraanduidingen die aftellen (3, 2, 1). 


RESULTATEN | FOTO'S | VIDEO'S

RESULTATEN 2018
2018

EERSTE FOTO'S
Facebook
Album 1 - Fabienne
Album 2 - Pierre 

VIDEO 2018

 


MOBILITEIT

Adres : 
 
De organisatie stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer.  
Plan uw reis nu via de site van Stib-mivb
 
Per trein :     
Per metro :   Metro 5 - Saint-Guidon
                    Voor meer info: Metrokaart van Brussel
Per tram: tramlijnen 81 (Meir), 46 (De Linde of Bracops) of 75 (Bracops)
                    Astrid. Voor meer info: Kaart trams in Brussel
Per bus :        
Per fiets :      
Per wagen : De parking “ziekenhuis” op 200 meter van de inschrijvingen in Zaal Simonet (bereikbaar via de René Henrystraat) zal geopend zijn voor het publiek (onbewaakt) en toegankelijk zijn voor de deelnemers.
 

  

 

PARTENAIRES

Met dank aan onze partners voor hun steun

 
 
     
     
 

VORIGE EDITIES

UITSLAGEN

VIDEO'S

FOTO'S 

E-MAG

 


Archives
 


Met de steun
van Brussel Export