Flux RSS Facebook Twitter
 
home > Belgie > Ik loop > 12km Anderlecht > 12km anderlecht
12km Anderlecht

12KM ANDERLECHT 
PRAKTISCHE INFORMATIE
INSHRIJVINGEN
PARCOURS
RESULTATEN | FOTO'S | VIDEO'S 
MOBILITEITSPLAN 
PARTNERS
VORIGE EDITIES

_______________________________

12KM ANDERLECHT

Al plannen voor vrijdagavond?

Onder dit motto vindt de derde editie van deze avondloop in Anderlecht plaats. Deze wedstrijd voor jong en oud, over 12km, 5km of 400/800m, leidt de deelnemers langs enkele opmerkelijke plekjes en groene zones van de gemeente. Een vrijdagavond is het ideale moment om samen met vrienden of familie het weekend sportief in te zetten om daarna extra te genieten van een welverdiende rust. De 12km (en de 5km) van Anderlecht, willen alle troeven van de gemeente in de kijker stellen.  Het parcours loopt dan ook langs tal van mooie plekken en groene zones.

Dit evenement wordt opgezet in samenwerking met de sportdienst en de schepen van sport van de gemeente Anderlecht.

Op vrijdag 22 juni vindt de derde editie van de 12km van Anderlecht plaats in het Astridpark. We zullen u later laten weten welke nieuwigheden het parcours bevat, maar u mag alvast op beide oren slapen: de passages in het groene natuurschoon zitten er nog in.

De tweede editie van de 12km van Anderlecht werd opnieuw een succes. Meer dan 1000 deelnemers liepen 5 of 12km door het gevarieerde natuurschoon van de gemeente en beleefden voor het tweede opeenvolgende jaar een bijzondere ervaring bij hun doortocht door het stadion van Sporting Anderlecht.

Proficiat aan de winnaars van de 5km, Janet Cardenas en Alix Duval, en van de 12km, Demey Soetkin en Sergio Strollo.

De speciale prijs Jesse Owens, die de snelste deelnemer bekroont van de tussentijdse sprint over 400m op de Jesse Owenspiste ergens halverwege het parcours gaat dit jaar naar Pauline Selleslagh (1’33’’) en Benjamin Verdoot (1’08’’).

Voor het eerst vonden in avant-première ook wedstrijden over 400m en 800m plaats voor kinderen uit de kleuterschool en het lager onderwijs. Gelet op het grote succes en het enthousiasme van de deelnemers kunnen we nu al stellen dat de toekomst verzekerd is!


PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Datum: 22 juni 2018
  • Drie verschillende afstanden (12km, 5km, 400/800m voor kinderen) met een een gezamelijke start (5+12km).
  • Start om 18u00 (kinderen), om 19u00 (5km) om 19u05 (10km) en aankomst in het Astridpark (naast het voetbalstadion)
  • Verdeling van rugnummers in zaal Simonet vanaf 17u00 tot 18u45 (tot 15 minuten voor de start)
  • Voorinschrijven is aangeraden 
  • Bewaarplaats sporttassen in zaal Simonet (1 € bij voorinschrijving / 2 €  ter plaatse) 
  • Startvak voor snelle lopers: kruis op het online inschrijvingsformulier deze optie aan, als u sneller dan 14km/u loopt. Dankzij deze kosteloze optie kunnen de snelle lopers vooraan starten 
  • Bevoorrading: 1 op het parcours van de 12km (in het Jesse Owens-stadion) en 1 aan de finish, voor de 12 en de 5km
  • 400m challenge op de piste Jesse Owens
Speciale prijs Jesse Owens

De deelnemers aan de 12km lopen na ongeveer 3 km het Jesse Owensstadion binnen voor één rondje op de piste. Er is een extra tijdsopname voorzien en de 3 M/V die de snelste 400 meter lopen ontvangen een speciale prijs op het podium.

Sporttassen
Het is niet toegelaten om met een sporttas in het startvak van de lopers te komen. We organiseren wel een bewaardienst voor sporttassen en andere persoonlijke spullen (1€ bij voorinschrijving, 2€ ter plaatse). Daar ontvangt elke loper een zelfklevend etiket met zijn/haar startnummer, om op de sporttas te kleven.

Foto- en videoservice

Op het parcours zullen op strategische punten (vijvers, Jesse owensstadion, stadion van Anderlecht), foto’s en een video-opname worden gemaakt. Dit materiaal wordt eveneens gratis op de website zatopekmagazine.com geplaatst, enkele uren na het evenement.

Podium
Zullen op het podium gevraagd worden (tussen 19u30 en 20u00)
•    de top 3 H+D van de 12km
•    de top 3 H+D van de 5km
•    de 2 winnaars H+D van de “ Prijs Jesse Owens / 400m ”

De gemeente Anderlecht en de partners (Trakks en Zatopekmagazine) hebben enkele prijzen voor de verschillende podium in petto.


INSCHRIJVINGEN

 

Inschrijvingsprijs
12km: 9 € bij voorinschrijving (uiterste datum 13/6) – 11 € ter plaatse
5km: 7 € bij voorinschrijving  (uiterste datum 13/6) – 9 € ter plaatse

Korting voor Zatopek 'Digitaal Plus' abonnees (-4 €)
'Digitaal Plus' Zatopek-abonnees genieten 4 € korting door hun abonneenummer te vermelden bij de voorinschrijving of door bij de inschrijving ter plaatse een bewijs van hun abonnement voor te leggen  (abonneenummer + identiteitskaart).

Groepskorting scholen (4€ in plaats van 9€ of 7€) 
Schoolgroepen betalen 4€ (lagere school) of 5€ (middelbaar school) ongeacht de gekozen afstand (12 of 5 km). Voor meer informatie kunt u terecht op het e-mail adres event@zatopekmagazine.com

Groepskorting “Je Cours Pour Ma Forme” (- 2 €) 
“Je Cours Pour Ma Forme”-groepen die in 2017 actief zijn, kunnen gebruikmaken van het online  groepsformulier (een groep creëren etc.) en op die manier 2 € korting genieten per deelnemer, bovenop de voorinschrijvingskorting.

Inschrijvingen

De voorinschrijvingen zullen open zijn tot deze maandag 19juni om 10h00

1. individueel

Volg de onderstaande link "Inschrijvingen". Op de inschrijvingspagina volstaat het op de tab "Schrijf in" te klikken naast de gekozen afstand, het formulier in te vullen en de betaling te verrichten.

2. in groep

Het tijdsopnamebedrijf stelt via  de onderstaande link “inschrijvingen” een groepsformulier ter beschikking waarop elke loper die deel uitmaakt van een groep zelf zijn gegevens moet invullen. Naast het openen en sluiten van de groep, moet de groepsverantwoordelijke of kapitein de nodige instructies geven aan de leden van zijn groep en ervoor zorgen dat de inschrijvingstermijn wordt gerespecteerd. Deze formule vermijdt dat de kapitein zelf alle gegevens van elke loper van zijn groep moet invullen. Deze procedure staat open voor groepen van 10 of meer lopers.

Werkwijze

-de kapitein creëert de groep en ontvangt een groepscode op het einde het creatieproces
-de kapitein bezorgt deze code aan zijn deelnemers
-de deelnemers schrijven zich in via het online formulier maar kiezen daarbij voor de optie “sluit aan bij groep”, naast de gewenste afstand. Ze moeten de groepscode invoeren om te kunnen aansluiten en in dit stadium wordt nog geen betaling gevraagd
-de kapitein kan de samenstelling van de groep nog wijzigen, en bevestigt en sluit zijn  groep. Dan gaat hij over tot de eenmalige betaling voor de groep (uiterste datum: 10 dagen voor de wedstrijd)
-voor alle verdere vragen: event@zatopekmagazine.com

Groep en korting
Voor groepen die recht hebben op een korting, zoals scholen of groepen van "Je cours pour ma forme", volgt hier de betalingsprocedure voor de groep via het online formulier, rekening houdend met de korting
1. De kapitein moet voor zijn groep de optie "laattijdige betaling" aanvragen via het adres event@zatopekmagazine.com
2. De kapitein sluit zijn groep af zonder verplicht te zijn om meteen te betalen, omdat de optie "laattijdige betaling" in werking is gesteld
3. De kapitein laat weten dat de groep is afgesloten om de korting te activeren via het adres event@zatopekmagazine.com
4. De kapitein gaat over tot de betaling "korting inbegrepen"
5. De deelnemers van de groep worden bevestigd en voor elk van hen wordt een startnummer gedrukt

Voordelen verbonden aan voorinschrijving
Individuele lopers en groepen die zich inschrijven voor de sluiting van de voorinschrijvingen (D -10):
-genieten een korting van 2 € (12km: 9 €  in plaats van 11 € / 5km: 7 € in plaats van 9 €)
-ontvangen een gepersonaliseerd startnummer (met hun voornaam en eventueel de groepsnaam)

 

PARCOURS(te bevestigen)

Vandaag (dinsdag 13/06/2017) kregen we daar nog onverwachts positief nieuws bovenop*: alle deelnemers aan de 5 en de 12km mogen over het grasveld van het stadion van Sporting Anderlecht lopen (ja, ja, dat hebt u goed gelezen!), net vóór ze in het Astridpark de eindmeet bereiken.

Deze passage was aanvankelijk geschrapt omdat de grasmat aan vernieuwing toe was, maar de werken zijn vlotter verlopen dan gepland en dus krijgen de lopers vlak voor de finish de mooie buitenkans om door het Anderlechtstadion te lopen!

*De vzw Sport en Gezondheid (team Zatopek) en de gemeente Anderlecht, die het evenement samen organiseren, willen hierbij de verantwoordelijken van Sporting Anderlecht hartelijk danken omdat ze het aandurven een massa sportievelingen zonder noppen over hun terrein te laten rennen!  

Parcours 12km
Parcours 5km

Kilometeraanduiding

De laatste 3km van beide wedstrijden zijn dezelfde en worden aangeduid met kilometeraanduidingen die aftellen (3, 2, 1). 


RESULTATEN | FOTO'S | VIDEO'S

RESULTATEN 2017

2017

FOTO'S 2017

Eerste foto's
Foto's parcours 
Foto's start en passage stadion

VIDEO 2017

 


MOBILITEIT

Adres : 
 
De organisatie stimuleert het gebruik van het openbaar vervoer.  
Plan uw reis nu via de site van Stib-mivb
 
Per trein :     
Per metro :   Metro 5 - Saint-Guidon
                    Voor meer info: Metrokaart van Brussel
Per tram: tramlijnen 81 (Meir), 46 (De Linde of Bracops) of 75 (Bracops)
                    Astrid. Voor meer info: Kaart trams in Brussel
Per bus :        
Per fiets :      
Per wagen : De parking “ziekenhuis” op 200 meter van de inschrijvingen in Zaal Simonet (bereikbaar via de René Henrystraat) zal geopend zijn voor het publiek (onbewaakt) en toegankelijk zijn voor de deelnemers.
 

  

 

PARTENAIRES

Met dank aan onze partners voor hun steun

 
 
     
     
 

VORIGE EDITIES

UITSLAGEN

VIDEO'S

FOTO'S 

  • 2016

Album 1 || Album 2 Album 3 Album 4 (start + passage stadion) Album 5 (Covers  Zatopekmagazine) | Foto's Facebook 

E-MAG

Met de steun
van Brussel Export