Flux RSS Facebook Twitter
 
home > Belgie > Ik loop > 10,30km Schaarbeek
10.30km Schaarbeek 21|09|2018

De 10.30km van Schaarbeek : nieuwe afstand en parcours in 2018!

Op vrijdag 21 september zal de derde editie van de 10.30km van Schaarbeek plaats vinden.

Twee grote veranderingen in perspectief. De eerste betreft de kleine afstand die van 5 tot 3 km wordt ingekort wat de drempel voor de beginnende lopers verlaagt. De tweede wijziging betreft het parcours dat anders zal zijn dan eerdere edities. De 10 km strekt zich eerst uit in de bloemenwijk alvorens terug door het stadion te passeren, waarna de lopers de groene ruimten van het Josaphat-park zullen betreden. Hierna volgen de passages over de Louis Bertrandlaan en door de gangen van het gemeentehuis. Deze aanpassingen hebben twee voordelen. Het zal de toeschouwers in staat stellen om de lopers aan te moedigen na een lus van 2 km aangezien zij opnieuw voorbij het stadion Terdelt komen. Ook zal dit compactere parcours de wedstrijd een “corrida” gevoel geven met meer animaties en meer plaatsen waar de lopers elkaar zullen kruisen.

Ter herinnering: kinderen van 3 tot 12 jaar kunnen vóór het hoofdprogramma de 400 of 800 meter op de atletiekpiste afleggen.

Meer dan duizend deelnemers worden vrijdag 21 september verwacht in het Terdelt-stadion! Een evenement opgezet op initiatief van het schepencollege van Sport en Jeugd van de gemeente Schaarbeek.

De inschrijvingen voor de 10km van Schaarbeek zijn reeds geopend.


Praktische informatie

 • Datum: 21 september 2018
 • 18.30 u : 400 meter Marsupilami’s (kleuters)
 • 18.40 u : 800 meter Marsupilami’s (leerlingen van basisschool). Kinderen van het 5de en 6de leerjaar die aan sport doen, mogen als ze dat graag willen aan de 7 km deelnemen.
 • 19.30 u : 10,30km en 3km
 • Verdeling van rugnummers aan het Terdelt Stadion (tenniskoepel): vrijdag tussen 17.30u en 19.30u
 • Voorinschrijven is aangeraden
 • Bewaarplaats sporttassen tussen 18.30u en 22u (1€ bij voorinschrijving / 2€  ter plaatse).
  Om de deelnemers te (eco)responsabiliseren, engageert de organisatie zich om de bewaarplaats terug te betalen (bij het afhalen van de zak) indien de deelnemer kan aantonen dat hij met het openbaar vervoer, fiets of te voet is gekomen naar het evenement. Opgelet, dit voorstel is enkel voor personen die vooringeschreven zijn (tenminste 10 dagen voor de wedstrijd)
 • kinderopvang tussen 19u en 22u (1€ bij voorinschrijving / 2€  ter plaatse)
 • Startvak voor snelle lopers: kruis op het online inschrijvingsformulier deze optie aan, als u sneller dan 14km/u loopt. Dankzij deze kosteloze optie kunnen de snelle lopers vooraan starten
 • Bevoorrading: 1 op het parcours aan het gemeentehuis

Animatie
Op vrijdag 21/9 zijn verschillende animaties voorzien langs het parcours en in het start en aankomstdorp in het Terdelt stadion: djembe, mariachi, rock&roll, fanfares…om de deelnemers te stimuleren en animeren!

Sporttassen
Het is niet toegelaten om met een sporttas in het startvak van de lopers te komen. We organiseren wel een bewaardienst voor sporttassen en andere persoonlijke spullen (1€ bij voorinschrijving, 2€ ter plaatse). Daar ontvangt elke loper een zelfklevend etiket met zijn/haar startnummer, om op de sporttas te kleven.

Foto- en videoservice
Op het parcours zullen op strategische punten, foto’s en een video-opname worden gemaakt. Dit materiaal wordt eveneens gratis op de website zatopekmagazine.com geplaatst, enkele uren na het evenement.

Podium
Zullen op het podium gevraagd worden
•    de top 3 H+D van de 10km
•    de top 3 H+D van de 3km

De gemeente Schaarbeek en de partners (Trakks en Zatopekmagazine) hebben enkele prijzen voor de verschillende podium in petto.

Inschrijvingsprijs
10km: 9€ bij voorinschrijving (tem 13/9) - 10€ (tussen 14/9 en 20/9) – 11€ ter plaatse 21/9
3km: 6€ bij voorinschrijving  (tem 13/9) - 7€ (tussen 14/9 en 20/9) – 8€ ter plaatse 21/9
Kids : 1€ bij voorinschrijving  (tem 13/9) - 2€ (tussen 14/9 en 20/9) – 2€ ter plaatse 21/9

Vanaf vandaag kunt u je rugnummer voor de 3km en de 10km kopen in onze partnerwinkel Trakks.
Uccle : 1165b Waterloosesteenweg, 1180 Brussel / Schuman : 59 Etterbeeksesteenweg 1040 Brussel

Verandering van afstand / Annulatie

Bij een verander van afstand van 10km naar 3km, behoud de lopen zijn rugnummer (die van de 10km) maar moet hij enkel naar de stand « klachten » in het inschrijvingslokaal om de organisatie op de hoogte te brengen van de nieuwe afstand (3km). Zo kan de verantwoordelijke voor de chrono opname hier rekening mee houden.

Annulatie met terugbetaling is mogelijk tot 30 dagen voor het evenement. Na deze datum is er geen terugbetaling mogelijk.

 

Inschrijvingen

Twee inschrijving opties zijn nog steeds beschikbaar:

1. Vul het inschrijvingsformulier in via de link "Inschrijvingen" onderaan.

2. U kunt de dag van het evenement inschrijven (+2€), tussen 17.30u en 19.30u, in het sportcomplex Terdelt (Terdeltplein 1, 1030 Schaarbeek).

LIJST VOORINGESCHREVEN INDIVIDUELE ATLETEN 2018 

Korting voor Zatopek 'Digitaal Plus' abonnees (-4 €)
'Digitaal Plus' Zatopek-abonnees genieten 4 € korting door hun abonneenummer te vermelden bij de voorinschrijving of door bij de inschrijving ter plaatse een bewijs van hun abonnement voor te leggen  (abonneenummer + identiteitskaart).

Groepskorting scholen (4€ in plaats van 9€ of 7€)
Schoolgroepen betalen 4€ (lagere school) of 5€ (middelbaar school) ongeacht de gekozen afstand (12 of 5 km). Voor meer informatie kunt u terecht op het e-mail adres event@zatopekmagazine.com

Groepskorting “Je Cours Pour Ma Forme” (- 2 €)
“Je Cours Pour Ma Forme”-groepen die in 2017 actief zijn, kunnen gebruikmaken van het online  groepsformulier (een groep creëren etc.) en op die manier 2 € korting genieten per deelnemer, bovenop de voorinschrijvingskorting.

Inschrijvingen
Voorinschrijven (met korting en gepersonaliseerd rugnummer) is mogelijk tot 13 september.
Tussen 14 et 20 september is het nog mogelijk om in te schrijven met een Q/R code.
Op de wedstrijddag (21/09), is het enkel mogelijk om ter plaatse aan het dagtarief in te schrijven

1. Individueel

Volg de onderstaande link "Inschrijvingen". Op de inschrijvingspagina volstaat het op de tab "Schrijf in" te klikken naast de gekozen afstand, het formulier in te vullen en de betaling te verrichten.

2. In groep

Het tijdsopnamebedrijf stelt via  de onderstaande link “inschrijvingen” een groepsformulier ter beschikking waarop elke loper die deel uitmaakt van een groep zelf zijn gegevens moet invullen. Naast het openen en sluiten van de groep, moet de groepsverantwoordelijke of kapitein de nodige instructies geven aan de leden van zijn groep en ervoor zorgen dat de inschrijvingstermijn wordt gerespecteerd. Deze formule vermijdt dat de kapitein zelf alle gegevens van elke loper van zijn groep moet invullen. Deze procedure staat open voor groepen van 10 of meer lopers.

Werkwijze

-de kapitein creëert de groep en ontvangt een groepscode op het einde het creatieproces
-de kapitein bezorgt deze code aan zijn deelnemers
-de deelnemers schrijven zich in via het online formulier maar kiezen daarbij voor de optie “sluit aan bij groep”, naast de gewenste afstand. Ze moeten de groepscode invoeren om te kunnen aansluiten en in dit stadium wordt nog geen betaling gevraagd
-de kapitein kan de samenstelling van de groep nog wijzigen, en bevestigt en sluit zijn  groep. Dan gaat hij over tot de eenmalige betaling voor de groep (uiterste datum: 10 dagen voor de wedstrijd)
-voor alle verdere vragen: event@zatopekmagazine.com

Groep en korting
Voor groepen die recht hebben op een korting, zoals scholen of groepen van "Je cours pour ma forme", volgt hier de betalingsprocedure voor de groep via het online formulier, rekening houdend met de korting


1. De kapitein moet voor zijn groep de optie "laattijdige betaling" aanvragen via het adres event@zatopekmagazine.com
2. De kapitein sluit zijn groep af zonder verplicht te zijn om meteen te betalen, omdat de optie "laattijdige betaling" in werking is gesteld
3. De kapitein laat weten dat de groep is afgesloten om de korting te activeren via het adres event@zatopekmagazine.com
4. De kapitein gaat over tot de betaling "korting inbegrepen"
5. De deelnemers van de groep worden bevestigd en voor elk van hen wordt een startnummer gedrukt

Voordelen verbonden aan voorinschrijving
Individuele lopers en groepen die zich inschrijven voor de sluiting van de voorinschrijvingen (D -10):

-genieten een korting van 2 € (10km: 9€ in plaats van 11€ / 3km: 6€ in plaats van 8€)
-ontvangen een gepersonaliseerd startnummer (met hun voornaam en eventueel de groepsnaam)

FAQ

Mag ik het startnummer van een vriend afhalen? Ja, en je hebt hiervoor geen identiteitsbewijs nodig.

Ik vind mijn startnummer niet terug in de lijst van de voorinschrijvingen. De “groepsinschrijvingen” zijn niet opgenomen in de lijst van individuele voorinschrijvingen die we hebben gepubliceerd. Het zijn immers de groepsverantwoordelijken die de startnummers van hun groep aan alle groepsleden bezorgen.

Ik heb geprobeerd me in te schrijven maar er was een bug en het systeem weigert een tweede inschrijving. Het eenvoudigste is je opnieuw in te schrijven en één letter in je naam of voornaam te wijzigen.

 

Parcours


 Mobiliteitsplan

Adres: Terdeltplein 1, 1030 schaarbeek

Tram : Tram 7, halte Louis Bertrand; 3’ wandelen via de Guillaume Kennis straat
Bus: Bus 66, halte Kennis ; 50m van het Terdeltstadion
Fiets: Er is een Villo halte aan het Terdeltplein

 

RESULTATEN (+video van de aankomst)

2018
2017
2016 

FOTO'S

2018 : Album 1 (@Pierre Deneve) | Album 2 (@Xavier Lejeune) | Album 3 (@Xavier Lejeune)
2017 : Eerste foto's | Album 1 (@Pierre Deneve) | Album 2 (@Xavier Lejeune)
2016 : Album 1 (Pierre D.) |Album 2 (Diego C.) | Album 3 (Covers Zatopekmagazine)

VIDEO

Official Aftermovie 2017 | Official Aftermovie 2016

 

 

Op initiatief van de Schepen van Sport van Schaarbeek SAIT KOSE

 
         

 

 

 

 


Archives
 


Met de steun
van Brussel Export