Visualiseer deze e-mail in uw navigator of volg de link http://www.zatopek.be/e_newsletter_12_zatopek_nl/index_nl.html
  E-Newsletter #12 | 03/11/2011  
Edito

Ook tijdens het herfstseizoen lopen en lezen we verder. De zomer zindert nog na in ons achterhoofd en we gaan stilletjes aan naar de winter toe. De dagen worden wat korter en de temperaturen wat minder aangenaam, maar geen reden om somber te zijn. Toch niet wanneer we blijven lopen. De mooie kleuren en geuren die het najaar kenmerken, nemen we tijdens de trainingen in ons op, terwijl we ons immuun- en 'feel-good' systeem ruimschoots 'boosten'.
En na al die inspanningen 'ploffen' we ons gezellig in de zetel met het 6de nummer van zatopekmagazine. Wat verlangt een mens nog meer?

Zatopek ploeg

  Zatopek #6 nu in de winkel!

Verkrijgbaar in om en bij de 2000 verkooppunten en runningwinkels in Vlaanderen of via onze e-shop.

EEN OVERZICHT VAN DE ARTIKELS:

TRAINING: Waarom wielrenners vaak geen toplopers zijn
VOEDING: Lang leve de rode biet!
BERGTRAIL: Voor wie de platgetreden paden wil verlaten
ALTERNATIEVE TRAININGEN: Als lopen (even) niet meer kan
MISSION LONDON 2012: Vier beloften op weg naar de Spelen
DOSSIER UITHOUDING: Vergelijk jezelf met de toppers
VERMAGEREN: Waarom mijn liefste een maatje meer heeft
BOEKEN: Aanbevolen literatuur
STRIPVERHAAL: Little Big Man Jim Thorpe

En natuurlijk alles over running in jouw regio.

Info abonnementen : www.zatopekmagazine.com of birgit@zatopekmagazine.com of 0495/474029

  Zatopek onder de kerstboom

Een leuk geschenkidee voor een verjaardag of voor de feesten, voor je partner of voor een vriend: de Zatopek Cadeaubox. Te koop in de loopspeciaalzaak uit je buurt*. Deze cadeaubox bestaat uit twee oude nummers en een activatiecode voor een abonnement voor 1 of 2 jaar. 

*(Running Planet, Ren Sport, Go Sport, RC Leuven, Running Mate, Topsport, RSLab Gent, Running Gent , RSLab Beveren, RSLab Duffel, Shop2Run, Deweert Sport, Jogging Plus Brussels, Allonsius, Nadine Sport)

 

11 november: "Course du Souvenir"
(14-18)
te Ploegsteert

Al voor de 31ste keer vindt dit jaar op Wapenstilstand de 'Course du Souvenir' plaats in Ploegsteert.
Meer dan 5000 lopers zullen er deelnemen aan de verschillende wedstrijden van 1km (kids), 8km en 21km. Het hoofdzakelijk vlakke parcours met afwisselend asfalt- en veldwegen voert je door een streek omgeven door Vlaanderen, Wallonië en Frankrijk.
Aan de finish staat er een lokaal bier, de « Queue de Charrue », op je te wachten. Met animatie voor jong en oud: clowns, fanfares, doedelzakken, …

Ter ere van Frank Vandenbroucke

Ploegsteert, een taalgrensgemeente, was de woonplaats van wielrenner Frank Vandenbroucke. Deze wedstrijd is dan ook uitgegroeid tot een herdenkingsmoment voor deze veel te vroeg overleden ex-winnaar van Luik-Bastenaken-Luik.
Opgelet ! Geen inschrijvingen op de dag zelf.
Enkel via voorinschrijving op www.chronorace.be
Info en inschrijvingen www.mto.be

  16 december 2011: Kerstloop in Brugge

Ontdek de feestverlichte Brugse binnenstad tijdens de kerstloop op vrijdag 16 december 2011. Start en aankomst op de Markt van het historische Brugge, waar de Kerstmarkt en de schaatspiste zijn opgesteld. Je loopt één (5km) of twee ronden (10km) in een onvergetelijk kader.
Het aantal inschrijvingen is beperkt.
Meer info en inschrijvingen via deze link
  21 december 2011: GREENENERGYRUN™ in Gent

GreenENERGYRUN™ is een sociaal en sportief loopevenement dat de dynamische actoren uit de duurzame energie sector verenigt voor een unieke loopwedstrijd.

GreenENERGYRUN™ staat open voor alle bedrijven en instellingen die, op een of andere manier, te maken hebben met duurzame energie. Deelnemen gebeurt per ploeg van drie lopers (dames en/of heren), collega's of professionnele partners. De wedstrijd wordt gevolgd door een gezellige samenkomst met aperitief, prijsuitreiking en walking dinner.
De volgende afspraak: 21 december 2011 in Gent.

Inschrijven kan via de website van Chronorace
Voor meer info kunt u terecht bij Michaël Lucas michael.lucas@runningnation.eu
  21 december 2011: Haven in beweging

Vzw SportUp organiseert samen met het havenbedrijf en stad en provincie Antwerpen in het kader van Sportup for life het evenement "Haven in beweging".
Samen met zoveel mogelijk sportievelingen loopt Serge Van Autreve zelf de volledige 168 km ten voordele van Music for life. Na de 138 km van het glazen huis in Eindhoven tot het glazen huis in Antwerpen vorig jaar, tracht Serge dit jaar vooral de havenbedrijven en hun werknemers in beweging te krijgen voor het goede doel.
Deelnemers kunnen Serge vergezellen op zijn 168km-lange traject door van knooppunt naar knooppunt te lopen en zo gesponsorde kilometers af te leggen voor het goede doel.
Doel is met 1000 lopers 10.000 euro te verzamelen voor de actie "We do give a shit' van het Rode Kruis Vlaanderen.

• Wanneer: 21 en 22 december 2011 (Van 18 uur op 21/12, tot 14 uur op 22/12)
• Waar: Start: Grote Markt Antwerpen, Aankomst: Groenplaats Glazen Huis Studio Brussel.
• Traject: Antwerpen en districten, havengebied en verschillende Antwerpse en Oost-Vlaamse gemeenten.

Meer info

  30 december 2011: Manneken-Pis Corrida in Brussel

Na het succes van de eerste corrida in 2010 nodigt vzw Sport en gezondheid je samen met Zatopek magazine uit voor de MANNEKEN-PIS CORRIDA op vrijdag 30 december 2011 om 19u. Mis deze unieke gebeurtenis niet: een gezellige avondlijke loopwedstrijd (7km) in de feestelijke verlichte binnenstad van Brussel!

Na het vertrek op het Spanjeplein en een blitzbezoek aan de Grote Markt en Manneken-Pis, bereik je via een parcours in twee lussen uiteindelijk de finish op het Sint-Katelijneplein, in de feestelijke atmosfeer van de kerstmarkt « Winterpret »

Na de wedstrijd wacht je een lokale verrassing.

In de inschrijvingsprijs zit een officieel t-shirt met een persoonlijk borstnummer dat moet worden gedragen tijdens de corrida. 1€ van de inschrijvingsprijs gaat naar de vzw SOSKinderendorpen, waarvan Kim Gevaert het meterschap draagt.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 1250!
Schrijf je snel in via deze link

    31 december 2011: Eindejaarscorrida Leuven

Allen op post voor de eindejaarscorrida van Leuven, die dit jaar al voor de 14de keer plaatsvindt. Je loopt 4, 8 of 12 kilometer. Vertrek om 9u30 en 10u op de Bondgenotenlaan.
Ook Zatopekmagazine zal aanwezig zijn met een proefnummer voor iedere deelnemer. Kom zeker eens langs onze stand!

Inschrijvingen en info via deze link
  24 maart 2012: De Eco-Trail van Parijs Ile-de-France®

Een unieke natuurloop in een stedelijke omgeving, dat is de Eco-trail van Parijs île-de-France, die op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2012 al voor de vijfde keer plaatsvindt. Meer en meer buitenlandse deelnemers, uit alle uithoeken van de wereld, vinden hun weg naar deze niet te missen natuurloop en stellen de rijkdom van de verschillende trajecten die ze in Parijs ontdekken, enorm op prijs.

Meer info: klik hier

  1 september 2012: Trolls X'trem Run

Ben jij bij de eerste dapperen die de uitdaging van de TXR zullen aangaan? Deze race van 12km ligt bezaaid met verschillende soorten obstakels die je uit je evenwicht proberen te brengen. Om de finish te bereiken heb je de kracht, moed en heel veel goesting nodig. Maar pas op, de TXR is ook fun en uit de bol gaan. Je bent dus gewaarschuwd… deze wedstrijd zal je niet licht vergeten!

2000 plaatsen, korting voor inschrijving in 2011.
Meer info

  Loopcriteria: Oostende en Scott2run

Na 15 loopwedstrijden zit het Oostends loopcriterium 2011 er op. Proficiat aan alle laureaten!

Ook in Vlaams-Brabant werd op 1 oktober het startschot gegeven voor de laatste wedstrijd binnen het Scott2run loopcriterium 2011. Wederom onze felicitaties aan alle deelnemers en laureaten!

De organisatoren gunnen we een welverdiende winterstop, als daar dan al tijd voor is... want we kijken alvast hard uit naar de volgende editie in 2012!

Klik hier voor het eindklassement van het Oostends loopcriterium.

Voor het eindklassement van het Scott2run loopcriterium klik hier

 

  In het winkelmandje : wireless elektrospierstimulatie

Compex wordt gebruikt om te trainen, om blessures te voorkomen, om te revalideren en om pijn te bestrijden. Nu brengt Compex een toestel op de markt met draadloze technologie. Geen draden, geen gedoe. Je kunt meteen beginnen trainen, met volledige bewegingsvrijheid.

Meer info

  Surf snel naar onze vernieuwde website zatopekmagazine.com en maak kennis met:

• Online magazine
• Cadeauboxen
• Forums over de artikels…enz.

Veel surf- en loopplezier !

 

  Ik wens de Zatopek nieuwsbrief niet meer te ontvangen  
 
 
  Zatopek Belux

Rue Vanderkindere, 177
1180 Bruxelles
Tél: +32 2 538 54 58

  Zatopek België

Vanderkinderestraat 177
1180 Brussel
Tel: +32 495 47 40 29

  Zatopek France

Avenue Paul De Vivie, 213
84210 Pernes-les-Fontaines
Tél: +33 4 32 80 26 83