Toon deze e-mail in je internet browser
of via de link http://www.zatopek.be/e-newsletter_10_zatopeknl/

 

Nieuwsbrief n°10– 19 mei 2010

 

Ah, die zonnige maanden!

In afwachting van de gloednieuwe Zatopek Vlaanderen website – een kwestie van dagen nu – vind je in deze 10de nieuwsbrief een aantal mooie loopwedstrijden uit Vlaanderen en omstreken. Genoeg om een mooi loopprogramma samen te stellen voor de komende zonnige maanden!

Vakantiegangers, vergeet het volgende nummer van Zatopek niet als je op reis vertrekt! Niets zo leuk als het lezen van een goed magazine bij een lekker weertje. Zatopek nummer 5 ligt vanaf eind juni in de winkel of in je brievenbus.

Veel lees- en loopplezier!

Het Zatopek Team.
 

Overzicht

Zatopek magazine
Urban Tour
Marathon Gent – Groen en gezond
De Kulturlaf van Esch-sur-Alzette
Midzomernachtrun - Gent loopt de kortste nacht in
Brugge
Mc Bride Run
Oostends Loopcriterium
Scott2Run
Haspengouw Challenge
Keep the Planet Alive
“Hardlopen”, een roman over Emil Zatopek - Speciaal aanbod
Onze diensten

 
 

Zatopek magazine

Zatopek nummer 4 is nog steeds verkrijgbaar in de krantenwinkel en in verschillende running speciaalzaken. Via deze link vind je een lijst met alle verkooppunten. Graag horen we jouw mening over ons magazine zodat wij het nog beter kunnen afstemmen op ons lezerspubliek. Op de homepage van onze website kun je ons snel en eenvoudig laten weten wat je van het laatste nummer vindt. Vragen of opmerkingen mag je rechtstreeks naar ons team sturen via camille@zatopek.be. Wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren.

Wil je Zatopek vanaf nu gewoon thuis ontvangen? Voor slechts 18€ per jaar (of 16€ als je voor domiciliëring kiest) ben je geabonneerd. Meer info hierover vind je via deze link.

Terugkeren naar Overzicht

 
 

Urban Tour – Wondermooi een stad die loopt!

Mis de 3 laatste loopwedstrijden van de Urban Tour niet!
Zondag 26 juni: de halve-marathon van Charleroi .
Zaterdag 3 september: de 10 miles Kulturlaf in Esch-sur-Alzette
Zondag 25 september: de (halve-)marathon van Gent

Voorinschrijven kan tot vijf dagen voor de wedstrijd en levert een korting op. Je vindt alle praktische informatie terug op de Urban Tour website. Je kunt er ook een T-shirt bestellen.

Terugkeren naar Overzicht

 
 

Marathon Gent – Groen en gezond

Marathon Gent staat voor het jaarlijks rendez-vous met de groene sportlong van Gent. Een kids run, een beweegtraject voor mensen met overgewicht, wedstrijdafstanden van 5 km, 10 km, 21 km en 42 km: recreatief of competitief, iedereen vindt er zijn of haar gading.

Kernwoorden zijn sportiviteit, groen en gezond, respect en veiligheid.

Zondag 25 september 2011. Een familiedag lang sportief feesten in de Sportstad van Vlaanderen 2011.
Reken maar, u wordt verwacht!

Terugkeren naar Overzicht

 

De Kulturlaf van Esch-sur-Alzette

Op zaterdag 3 september vindt de 5 de editie van de «lux-Airport escher kulturlaf» plaats. Sport en muziek – 17 muziekgroepen - staan op het programma. Verwacht je dus aan een unieke muzikale loopwedstrijd! Start en aankomst aan de Rockhal van Esch-Belval. De deelnemers hebben de keuze tussen verschillende afstanden: 1,2km, 4km, 10km of 10 miles en kunnen zowel individueel als in ploeg lopen.

Meer info en inschrijvingen via deze link !

Terugkeren naar Overzicht

 

(Copyright: foto's lichtplan Niels Donckers)

Midzomernachtrun - Gent loopt de kortste nacht in

De Midzomernachtrun is een jaarlijks evenement gericht naar zowel de competitiesporter als de vrijetijdsloper en de sportwandelaar en vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 juni 2011. Tijdens de kortste weekendnacht van het jaar lopen en stappen de deelnemers van bij de Watersportbaan naar en in het stadscentrum, langs de sfeervol verlichte gebouwen van de historische Gentse binnenstad.

Kernwoorden zijn sportiviteit, samenhorigheid, respect, sfeer en veiligheid.

Om 22u klinkt het startschot, onderweg klinkt muziek en is er animatie, licht en vuur, tot de laatste deelnemer een uur na middernacht in de Topsporthal aankomt.

Lampiris, producent en verdeler van groene energie, toont de weg in de duisternis!

Schrijf je nu in via deze link !

Terugkeren naar Overzicht

 
 

Brugge

In hartje Brugge vindt op 3 juli de tweede editie van de stadsloop “Brugge Loopt” plaats. Het wordt een groot loopfestijn waar iedereen - jeugd, beginners, joggers, dames, toppers alsook mensen met een chronische ziekte - aan zijn trekken kan komen. Kleine anekdote: in 2010 namen 27 Parkinsonpatiënten aan deze wedstrijd deel!

De start zal plaatsvinden op de Markt en de aankomst ligt in het voetbalstadion Jan Breydel. Met een lus door het centrum langs prachtige locaties zal deze wedstrijd zeker tot de verbeelding spreken. Het evenement staat volledig in het teken van het goede doel en steunt SOS Kinderdorpen. Hiervoor wordt een speciale aflossing 4 X 2000 meter georganiseerd, die verwijst naar het succes dat Kim Gevaert met haar aflossingsteam behaalde tijdens haar atletiekloopbaan.

Na de eerste editie heeft “Brugge Loopt” een aantal wijzigingen doorgevoerd om het geheel nog mooier en vooral aangenamer te maken voor de deelnemers. Nieuw voor 2011 is dat er een oriëntatieloop bijkomt, meer bepaald een stadsoriëntatie. Net als in 2010 zal Kim Gevaert aanwezig zijn gedurende het event maar we verwachten dit jaar ook Ulla Werbrouck, Dirk Crois en Miss België.

Het volledige programma, info en inschrijvingen vind je hier.

Terugkeren naar Overzicht

 

McBride-run

De McBride-run is een halve marathon tussen Ieper en Poperinge. Deze lichtlopende run wordt op zondag 5 juni 2011 reeds voor de achtste keer georganiseerd en groeit nog ieder jaar.
De start wordt gegeven op de Grote Markt van de Kattestad Ieper. De halve marathon eindigt op de Grote Markt van Poperinge, de Hoppestad.
De run slingert zich 21 km en 97,5 m lang over de landelijke wegen van de Westhoek, waar het WO-I verleden nooit veraf is.

Alle info kan je terugvinden op deze site. Inschrijven kan reeds via volgende link.
Noteer ook dat er naast de gewone klassementen, er ook een mooi bedrijvenklassement is.

Terugkeren naar Overzicht

 
 

Oostends Loopcriterium

Vijf van de wedstrijden van het Oostends Loopcriterium 2011 zijn al voorbij en dit jaar werd de kaap van de 400 deelnemers reeds twee maal overschreden! Dit criterium is dus goed op weg.
De komende weken trekt het OLC verder langs de verschillende Oostendse wijken met de Wijkloop Nieuwe Wijk Stene (21 mei), de Vuurtorenloop “Jean Bart” (10 juni) en de Konterdamloop (01 juli).
Op de vooravond van de nationale feestdag (20 juli) is er de Schorreloop in het Sportpark De Schorre met achteraf de traditionele BBQ.
Op 13 augustus trekt het OLC naar Mariakerke voor de dwars door Mariakerke-Raversijde. Deze wedstrijd midden het toeristisch seizoen met start en aankomst bij het Albertpark, op een boogscheut van het strand, is traditioneel heel druk bezet.

Resultaten, foto's en info zijn hier terug te vinden.

Terugkeren naar Overzicht

 
 

Scott2Run

Scott2run is een criterium van 13 wedstrijden in Vlaams-Brabant dat het joggen wil promoten. Joggers kunnen gratis aan het criterium deelnemen als ze één keer een nummer kopen. Dit kost 2 euro. Wie minstens 7 wedstrijden loopt, wordt opgenomen in een rangschikking en krijgt op het einde van het seizoen een prijs.

De komende weken trekt het criterium richting Sterrebeek (12/6) en Machelen (26/6). In augustus staan er 3 wedstrijden op het programma: Kortenberg (7/8), Zaventem (15/8) en Vossem (20/8).

Meer informatie is beschikbaar via de website: www.scott2run.be.

Terugkeren naar Overzicht

 

Challenge Haspengouw

De 19de editie van de Haspengouw Challenge is op 20 maart 2011 van start gegaan. Deze challenge is ondertussen een vaste waarde geworden binnen het stratenloopwereldje. Het doel blijft onveranderd: zich inzetten voor recreanten en joggers! En dat lukt heel goed, want het aantal deelnemers aan de talrijke wedstrijden groeit nog elk jaar aan. De sfeer is steevast heel vriendschappelijk, wat echter niet belet dat de lopers elkaar op een sportieve manier bekampen.

De verschillende organisatoren van de Haspengouw Challenge wensen hun initiatief nog verder uit te breiden. Daarom staat er dit loopseizoen een nieuwe wedstrijd op het programma: de Vijver-Run in Heusden-Zolder.

De eerste 5 wedstrijden van de Challenge zijn al achter de rug, met succes.

Volgende afspraak? Zondag 5 juni voor de 8ste Delhaize Run, te Sint-Lambrechts-Herk.

De apotheose van het seizoen 2011 vindt ook dit jaar plaats begin december, tijdens de prijsuitreiking op de “Nacht van de Jogger”. Voor het eindklassement komen enkel de atleten in aanmerking die aan minstens acht van de twaalf wedstrijden hebben deelgenomen.

Info en inschrijvingen via deze link.

Terugkeren naar Overzicht

 
 

Keep the planet Alive

Op 3 juli kan je in Antwerpen, Brussel of Namen deelnemen aan de 5 en 10 km voor de Planeet. De Stichting Keep the Planet Alive Foundation, gesteund door Joggings en Marathons, wil op deze manier het grote publiek sensibiliseren rond de noodzaak om een aantal weinig of zelfs totaal onbekende stukken natuur te beschermen, die als bij wonder nog her en der bestaan in Europa.

Inschrijving vanaf 1 maart 2011.

Info: www.aefrc.org

Terugkeren naar Overzicht

 
 

“Hardlopen”, een roman over Emil Zatopek - Speciaal aanbod

Zopas verscheen bij uitgeverij De Geus de Nederlandse vertaling van het boek “Courir” van de bekende Franse auteur Jean Echenoz. Hij schetst een ontroerend portret van de held van ons magazine, Emil Zatopek, in zijn geheel eigen onnavolgbare stijl: subtiel, onnadrukkelijk, licht ironisch maar vol compassie. Je volgt de kleine en grote belevenissen van de snelste man ter wereld, maar niet los van de historische context van zijn land… Het boek leest zoals Zatopek liep: als een sneltrein.

Haal “Hardlopen” in huis aan een voordeeltarief !
10 € voor (nieuwe) abonnees van Zatopekmagazine
15 € voor de andere lezers
Stuur hiervoor een mail naar camille@zatopek.be

Hardlopen
Jean Echenoz
De Geus 2011, 122 p, hardcover

Terugkeren naar Overzicht

 
 
Onze diensten

Ik lees
Wil je een abonnement op ons magazine, oude nummers of het boek « Hardlopen » van Jean Echenoz bestellen … haast je op onze onlinewinkel: zatopekmagazine.com

Ik train
Download via onze website
Het marathon trainingsprogramma
Het trainingsprogramma voor de 20km   
Het trainingsprogramma voor de 10km   
Groepstrainingen voor beginners: ikloopgezond.be

Ik loop
Marathon van Gent: gentloopt.be
Populaire loopwedstrijden in de stad : urbantour.be

En nog veel meer op www.zatopekmagazine.com

Terugkeren naar Overzicht

 
   
 

Krijgt u deze nieuwsbrief per vergissing ook in het Frans? Dan kunt u zichzelf uitschrijven door onderaan de Franstalige nieuwsbrief volgend zinnetje aan te klikken:“Ne plus recevoir votre newsletter Zatopek”.

 

 

Ik wens de Zatopek nieuwsbrief niet meer te ontvangen